Nederlandse Vereniging van journalisten

Vrolijke freelanceborrel
15/12/2003 NVJ-sectie Freelance
(LvD)

Jean-Marc van Tol, de tekenaar van de stripfiguren van Fokke en Sukke, opende de freelanceavond in het Amsterdamse Persmuseum 10 december met een boeiend verhaal. Van Tol, die zelf al 14 jaar freelance werkt, spitste zijn presentatie toe op het werken als freelancer, maar maakte ook de nodige kwinkslagen over hoe het is om geïnterviewd te worden. Hij werkte zijn toehoorders op de lachspieren bij het tonen en tekenen van stripjes op de overheadsheets.

Daarna kregen de 50 freelancers, die de koude getrotseerd hadden, de kans om als een van de eersten de tentoonstelling 10 jaar Fokke en Sukke te bekijken. Grinniken, gniffelen en stotend lachen vulden de zaal.

Om de ijzige wind ook op de terugweg aan te kunnen, werd stevig moed ingedronken in de bar van het gebouw. Nog nagenietend, maar ook alvast verwachtingsvol pratend over de dag voor freelancers, die eerder op de avond werd aangekondigd.

17 januari freelancersdag 17 januari 2004 staat een bijeenkomst voor de leden van de sectie Freelance gepland in Utrechts Kasteel Oudaen. `s Ochtends wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van interviewen, `s middags zijn er drie vakgerichte workshops. Inschrijving in volgorde van aanmelding.

Aanmelden:
voor 8 december bij Anita de Waal/Marijke Wilms - NVJ per e-mail: freelance@nvj.nl

Reageren: freelance@nvj.nl Telefoon NVJ: 020 -67 66 77 1