Ingezonden persbericht


2004, het internationale jaar van het atheïsme

Persbericht - Tijdens de opening van de conventie van de internationale Raëliaanse beweging, dat plaatsvindt in Crans Montana (Zwitserland), aanstaande vrijdag 12 december om 14.00 uur, zal Zijne Heiligheid Raël, spiritueel leider van de raëlianen, 2004 officieel verklaren als " het internationale jaar van het atheïsme".

Dit jaar van de promotie van het atheïsme zal beëindigd worden op 13 december 2004 door een internationale conventie van de atheïsten over de wereld in Rome en zal ook een bijeenkomst omvatten op de plaats waar Giordano Bruno levend verbrand werd.. Giordano Bruno wie, laten we het nog eens zeggen, niet alleen sprak over buitenaards leven maar ook over de oneindigheid in tijd en ruimte; fundamentele waarden van de atheïstische Raëliaanse religie. Hij zat in de gevangenis in Rome gedurende zeven jaar dankzij de inquisitie voor zijn rebelse meningen, gemarteld door orders van het Vaticaan en vervolgens levend als "ketter" verbrand. Enkele bloemen zullen neergelegd worden voor zijn beeld door de wereldleiders van de atheïstische religies. De ceremonie zal eindigen bij het branden van een afbeelding van de paus op de brandstapel op dezelfde plaats waar hij Giordano Bruno levend verbrand heeft.

De Raëliaanse Beweging, een atheïstische religie, welk fundamentele dogma de bewering is dat alle levensvormen op aarde lange tijd geleden wetenschappelijk gecreëerd zijn dankzij een perfecte beheersing van DNA technieken door buitenaardse bezoekers, is de meest krachtige organisatie die atheïsme verspreidt, met 60.000 leden in 86 landen.

Atheïsme is een zaak van individuele vrije keus welk is gegarandeerd door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en religieuze vrijheid, deze fundamentele vrijheid garandeert eveneens het recht om atheïst te zijn.

Voor een interview, neemt u contact op met onze public relations: netherlands@rael.org, pr@rael.org of tel. 020-6686512