KENNISNET

Deeltijd werken voor Willem-Alexander

Zoetermeer, 10 december 2003

Op de speciale amalia.kennisnet.nl site hebben bezoekers van deze Kennisnet special een duidelijk antwoord gegeven op de vraag: Mag Willem Alexander een dag minder gaan werken nu hij vader is geworden? De helft van de stemmers is van mening dat Willem Alexander daar zelf een keuze in moet maken. Een kwart van hen vindt dat moderne ouders samen hun kinderen moeten opvoeden. Nee, hij is verplicht zich full time te geven voor het volk, is het antwoord van 12 procent van de stemmers. Een kleine tien procent maakt een onderscheid tussen prins en koning; als prins mag hij wel, als koning geen deeltijd werken om zijn dochter op te voeden.
Ruim 5000 bezoekers van amalia.kennisnet hebben inmiddels hun stem uitgebracht op de Kennispoll.

Kennisnet heeft speciaal voor het onderwijs amalia.kennisnet.nl gelanceerd. Leerlingen vinden nuttig materiaal voor werkstukken, wedstrijden en spelletjes. Docenten vinden op de site direct toepasbaar online lesmateriaal en audio en video fragmenten. Speciaal voor het basisonderwijs zijn er ook kleurplaten, knutselmogelijkheden en liedjes. Amalia.kennisnet.nl biedt daarnaast links naar onder meer de officiële nieuwsbronnen, de historie en speciale sites over koningshuis en staatsinrichting.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie van en voor het onderwijs. Stichting Kennisnet is in oktober 2001 opgericht door de onderwijsorganisaties. Kennisnet stimuleert het gebruik van internet in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt dagelijks actueel lesmateriaal en onderwijsinformatie aangeboden voor leerkrachten, leerlingen, ICT-coordinatoren en schoolleiders in basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Docenten vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning bij opvoedingsvraagstukken. ICT-coordinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.

---
Noot voor de redactie/