3e persbericht van woensdag 10 december 2003

Eindhoven 10-12-2003 - Berichten uit de regio

Helmond: Verdachten drievoudige moord in Nederland

Woensdag 10 december zijn de twee mannen, die verdacht worden van de drievoudige moord in de Statenlaan in Helmond op 26 februari 2003, vanuit Duitsland naar Nederland overgebracht. Het zijn de (nu) 32-jarige Turkse man en de 40-jarige Israëlische man. Zij worden verdacht van moord, doodslag, handel in verdovende middelen en het in bezit hebben van vals geld of medeplichtigheid daar aan.

Op woensdag 26 februari van dit jaar werden in een woning aan de Statenlaan drie mannen dood aangetroffen. Zij waren alle drie door het hoofd geschoten. Een mislukte drugsdeal zou de aanleiding voor de drievoudige moord zijn geweest.

De twee verdachten werden begin maart, samen met een 22-jarige Duitser, in Berlijn aangehouden. Justitie deed een verzoek tot uitlevering van de verdachten. Dat verzoek is nu, wat betreft de Turkse man en de Israëlische man, geëffectueerd. De Duitser wordt niet uitgeleverd, hij wordt in Duitsland berecht.

De twee uitgeleverde verdachten zijn al in Duitsland gehoord en hebben bekend. In Nederland zijn ze aangehouden en in verzekering gesteld. Daarna worden ze verder gehoord over details van de zaak.

Eindhoven: Verdachte van overval aangehouden

In een woning in Stratum is woensdag om 16.45 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou eerder die dag, om ongeveer 13.30 uur, een personeelslid van een benzinestation aan de Noord Brabantlaan hebben overvallen. Hij zou met een bijl hebben gedreigd en eiste geld. Hij ging er met een onbekend bedrag vandoor. De beveiligingscamera had de overval vastgelegd. Politiemensen herkenden de man en hielden hem later aan. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man trapt tegen bus

Een 24-jarige man uit Eindhovenaar is woensdag om 17.20 uur op de Kerkstraat aangehouden. Hij had ruzie met zijn vriendin en trapte tegen een passerende autobus. Toen de buschauffeur bij een verkeerslicht iets verderop moest stoppen rende hij naar de bus, stapte in en trapte naar de buschauffeur. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man slaat politieman

Een 32-jarige man zonder vaste woonplaats is woensdag op de Grote Berg aangehouden. Politiemensen in burger zagen dat de man vermoedelijk drugs kocht. De politiemensen spraken de man aan en legitimeerden zich. De man wilde weglopen maar de politiemannen hielden hem tegen. Daarna sloeg de man met zijn vuist verschillende keren in het gezicht van de politieman. Hij prikte ook met zijn vingers in de ogen van de politieman. De verdachte is ingesloten. De politieman heeft zich op de EHBO van een ziekenhuis laten behandelen.

Eindhoven: Verlichtingscontroles

* Op de Parklaan zijn woensdag tussen 18.00 en 19.45 uur 26 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers en bromfietsers die geen goede verlichting hadden.

* Tussen 18.55 en 20.00 uur werd op de Hoogstraat gecontroleerd. 41 fietsers en 2 bromfietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was. Een bromfietser had geen bromfietscertificaat. Ook hij kreeg een bekeuring.

Helmond: Vrouw na stalking aangehouden

Woensdag om 12.50 uur is een 35-jarige Helmondse vrouw in haar woning in Helmond aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij de afgelopen maanden regelmatig een 49-jarige plaatsgenote lastig viel met sms-jes. Het slachtoffer heeft de verdachte in het verleden hulp verleend. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Snelheidscontrole

Woensdag tussen 15.25 en 19.30 uur is op Hulst een snelheidscontrole gehouden. Van de 2096 gecontroleerde voertuigen reden er 121 sneller dan de toegestane 50 km/u. 80 was de hoogste snelheid.

Beek en Donk: Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijding

Een 66-jarige Helmondse automobilist is woensdag om 17.10 uur op de Bosscheweg aangehouden. De man reed met zijn auto op de Bosscheweg en sloeg rechtsaf de Wellestraat in. Hij gaf een 21-jarige Helmondse bromfietser, die in dezelfde richting reed en rechtdoor wilde rijden, geen voorrang. Niemand raakte gewond maar de automobilist bleek te hebben gedronken. Hij blies bijna 1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.