Politie Zeeland



O-8531-2003 BESTUURDER SCOOTER RIJDT DOOR NA AANRIJDING FIETSSTER

Een 18-jarige bestuurder van een scooter (woonplaats onbekend) is woensdag rond 08.10 uur, na een frontale aanrijding met een 12-jarige fietsster uit de gemeente Goes op het fietspad langs de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen, doorgereden.
Het meisje fietste met een groep aan de rechterzijde van het fietspad komende uit de richting
's-Heer-Arendskerke en gaande in de richting van Goes. Uit de tegenovergestelde richting kwam de scooter aangereden en reed frontaal de fietsster aan, de bestuurder raapte zijn scooter op en ging ervandoor. Aan de hand van de achter gebleven onderdelen kon de bestuurder achterhaald worden, waarop hij bekende de doorrijder te zijn.
Het meisje werd met gekneusde nek en knie overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
Bij dit ongeval kwamen er tevens 5/6 fietsers ten val.


Z-8532-2003 GORDELCONTROLE TERNEUZEN

In de Bellamystraat in Terneuzen werd woensdag van 09.50 uur en 11.30 uur en tussen 14.30 uur en 16.45 uur gordelcontroles gehouden.
Er werden in totaal 33 bekeuringen uit geschreven voor het niet dragen van een (auto)gordel.

Z-8533-2003 SOFTDRUGS
Woensdag omstreeks 15.05 uur werd er in de Guido Gezellestraat in Terneuzen een Franse auto gecontroleerd naar aanleiding van een lekke uitlaat.
Zowel de bestuurder als de bijrijder waren in het bezit van hennep en hashish met een totaal gewicht van 16.8 gram. De twee Franse mannen van 32 en 33 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aldaar werden de mannen gehoord en deden ze afstand van de verdovende middelen. Ieder kreeg een schikking van E 200 aangeboden, omdat ze deze niet konden betalen werd hen een dagvaarding uitgereikt.


W-8532-2003 STERRENJACHT - DERTIEN JONGEREN AANGEHOUDEN

Sinds begin oktober werden er door Middelburgse jongeren (negen meisjes en vier jongens in de leeftijd van 12-14 jaar) in voornamelijk Middelburg-Zuid, Reijershove, Erasmuswijk en de Magistraatwijk tussen de 60 en 80 auto-emblemen (voornamelijk mercedessterren) gestolen.
Uit onderzoek bleek dat er een weddenschap was tussen klasgenootjes. De weddenschap hield in wie aan het einde van het schooljaar de meeste sterren had verzameld.
De ouders van de kinderen werden ingelicht, zij gaven toestemming voor HALT.
Meerdere aanhoudingen/verhoren worden niet uitgesloten.

Z-8533-2003 AUTO'S ZWAAR BESCHADIGD NA BOTSING
Op de kruising Maaidijk / Industrieweg in Oostburg vond woensdag rond 16.00 uur een aanrijding tussen twee auto's plaats.
Een 79-jarige man uit Breskens reed over de Maaidijk komende uit de richting Bredestraat. Hij raakte met het rechtervoorwiel in de berm en verloor de controle over zijn voertuig. Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield kwam hij in botsing met een tegemoet komende 81-jarige man uit de gemeente Terneuzen.
Beide heren bleven ongedeerd, hun voertuigen raakte zwaar beschadigd.