Gemeente Rotterdam

PERSBERICHT

VAN DE SELECTIECOMMISSIE ARCHITECT ROTTERDAM CENTRAAL

9 DECEMBER 2003

Combinatie 'Team CS' voorgedragen voor nieuw station Rotterdam Centraal

De architectencombinatie Team CS wordt door de Selectiecommissie Architect Rotterdam Centraal voorgedragen voor het nieuwe Centraal Station van Rotterdam en omgeving. Team CS is een combinatie van de architectenbureaus Benthem Crouwel Architekten BV, Meyer en Van Schooten Architecten BV en West 8 landscape architects BV.

In juli hebben zich 48 kandidaten aangemeld om het ontwerp voor het nieuwe Centraal Station van Rotterdam en omgeving te mogen vormgeven. Onder hen bevonden zich zeer bekende en internationaal gerenommeerde bureaus. De selectiecommissie heeft vervolgens zes kandidaten gevraagd een ontwerpstrategie te ontwikkelen op de uiteindelijke ontwerpopgave; de visie op het nieuwe stationsgebouw als vervoersknooppunt en economische toplocatie, architectonisch en ruimtelijk ingepast in de omgeving.

De Selectiecommissie draagt haar keuze voor aan het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). Op basis van deze voordracht heeft het OBR het voornemen aan Team CS de opdracht van het voorlopig ontwerp te gunnen. Totdat de opdracht is gegund, geeft de Selectiecommissie geen verdere informatie. De voorzitter van de Selectiecommissie maakt, na gunning, de inhoudelijke verantwoording van de keuze openbaar.

De selectiecommissie
De selectiecommissie bestaat uit de Rijksbouwmeester de heer prof. ir. J.M.J. Coenen (voorzitter), directeur Stedenbouw dS+V mevrouw ir. M.A.A. Schoenmakers, Spoorbouwmeester de heer ir. R.M.J.A. Steenhuis, voorzitter van de Commissie voor Welstand & Monumenten Rotterdam de heer R.L. Brouwers, wethouder Kunstzaken en Vervoer en portefeuillehouder Stadsregio de heer S. Hulman, wethouder Fysieke Infrastructuur de heer drs. M.G.T. Pastors, directeur Nieuwe Sleutelprojecten (ministerie VROM) de heer drs. C.B. van Boven MPA, directeur Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam de heer dr. J.C.G. Stam en gemeentelijk projectdirecteur Rotterdam Centraal en directeur Gemeentewerken de heer ir. C. de Wijs.

De aanbesteding vindt plaats volgens de niet openbare procedure als bedoeld in de Europese richtlijn Diensten.



Gemeente Rotterdam