Politie Midden- en West Brabant

Politie neemt 1000 kilo vuurwerk in beslag

woensdag, 10 december 2003

1000 Kilogram vuurwerk in Bredase woonwijk Vuurwerkteam politie doet grootste vangst tot nu

BREDA- Het Vuurwerkteam van de politieregio Midden en West Brabant heeft vanmiddag in een schuurtje in de Odilia van Salmstraat in Breda rond de 1000 kilogram zwaar vuurwerk in beslag genomen. Het is voor zover bekend de grootste partij vuurwerk die tot nu toe in Brabant is gevonden. De 56 jarige Bredase eigenaar is door de politie aangehouden. De man was vorig jaar ook al bekeurd voor een flinke partij vuurwerk in zijn auto. De verdachte is in verzekering gesteld,

De grote partij, die voornamelijk bestond uit tientallen Chinsese rollen, flowerbeds, zware strijkers en lawinepijlen, werd voor een deel aangetroffen op de slaapkamer van de 56 jarige Bredase eigenaar. De rest van de partij, voornamelijk Chinese rollen, vond de politie enkele straten verder in een schuurtje dat de man tijdelijk van iemand in gebruik had. De straatwaarde van het illegaal vuurwerk wordt op ongeveer 4500 euro geschat. Het ongeveer 1000 kilogram zware vuurwerk heeft naar schatting een kruitlading van ongeveer 120 kilogram, dat overeenkomt met een hele zware autobom.

De politie kwam de partij tijdens rechercheonderzoek op het spoor. De politie is blij de grote hoeveelheid vuurwerk tijdig op het spoor te zijn gekomen, omdat de gevolgen van zo`n grote partij vuurwerk bij eventuele explosie niet zijn te overzien. In afwachting van het grote transport in een speciale vrachtwagen werd het vuurwerk `bewaakt` door politiemensen van het bike-team van het politieteam Centrum.

Bron: R.v.Kuik