Umicore : Persmededeling
(10/12/03 17:45 CET)

Umicore neemt kennis van de mededeling van de Europese Commissie met betrekking tot haar onderzoek naar een BTW dading die in december 2000 tussen de Belgische Belastingsadministratie en Umicore afgesloten werd.

Umicore heeft haar standpunt met betrekking tot deze dading bij herhaling duidelijk kenbaar gemaakt, zowel in officiële documenten als bij middel van commentaar via de media. Dit standpunt blijft ongewijzigd na de mededeling van vandaag. Verdere informatie betreffende de dading is op de website van Umicore beschikbaar.

Umicore wacht de resultaten van dit onderzoek met vertrouwen af.

Voor meer informatie :

n.v. Umicore s.a.:

Investor Relations : Mev Isabelle MICHOTTE - Tel. +32 2 227 71 47 - isabelle.michotte@umicore.com

Pers: Dhr Eddy CORNELIS - Tel. +32 2 227 70 64 - +32 475 84 00 94 - eddy.cornelis@umicore.com

PROFIEL

Umicore is een internationale metaal- en materialengroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vijf bedrijfssectoren : Edelmetaaldiensten, Edelmetaalproducten en Katalysatoren, Nieuwe Materialen, Zink en Koper. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units.

Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan ze weet dat haar expertise inzake materiaalkennis, scheikunde en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, opwindende technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op het streven om metalen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring : `materials for a better life'.

De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en levert diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2002 een omzet van EUR 3,2 miljard en heeft op dit ogenblik ongeveer 12.500 mensen in dienst.

Bron : Umicore