Van der Hoop Effektenbank N.V.

Van der Hoop Effektenbank N.V. zal vandaag in een buitengewone vergadering van aandeelhouders een toelichting geven op de huidige stand van zaken. De BVA vindt plaats in het kader van de beoogde benoeming van een nieuwe commissaris, de heer drs C.D. van der Vijver.

Over het eerste halfjaar rapporteerden wij een resultaat van E 330.000,-- en het resultaat over het tweede half jaar van 2003 zal naar verwachting hoger zijn. Het jaarresultaat 2002 kwam uit op E 148.000,--.

Deze resultaatsverbetering is het gevolg van de vorig jaar gehouden reorganisatie, de sterk toegenomen handel in obligaties en de verhoogde afzet van hypotheken. Ook in 2004 zullen de positieve effecten zichtbaar worden van eerdere kostenbesparingen en de vergroting van de kredietportefeuille. Wij verwachten daarom ook voor de volgende jaren een groei van het operationeel netto resultaat.

Bestuursvoorzitter Peter van Hooijdonk stelde: "De resultaatsontwikkeling in het tweede halfjaar ligt in het verlengde van onze strategie. Nu de provisie inkomsten uit het particuliere effectenbedrijf onder druk staan willen wij met behoud van focus op deze doelgroep ook andere inkomsten genereren. Kredietverlening aan de vermogende particulier zal daardoor steeds belangrijker worden, terwijl ook het vermogen onder advies en beheer is gegroeid. Het is voor van der Hoop een prima ontwikkeling dat wij minder afhankelijk worden van de volatiliteit van de effectenmarkten en dat wij tegelijkertijd het aan ons toe vertrouwde vermogen meer renderend weten in te zetten. Voorts zien we de kosten dalen en we verwachten dat deze trend zich ook de komende jaren zal voortzetten".

De definitieve jaarcijfers zullen worden bekendgemaakt op 27 februari 2004 voor beurs.

Amsterdam, 11 december 2003
Raad van Bestuur

Voor nadere inlichtingen:
mr S.P.G.M. van Hooijdonk
prof. dr. Ph.A. Stork
020-5226046

---- --