Ingezonden persbericht



P E R S B E R I C H T

9 december 2003

Ook ROC Leiden kiest voor de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool!

Het Regionale Opleidingen Centrum (ROC) Leiden heeft gekozen voor Threeships N@Tschool! en gaat deze elektronische leeromgeving instituutsbreed inzetten voor haar ruim 10.000 leerlingen en 800 medewerkers.

Naadloze aansluiting

Marten Ris, directeur informatisering bij ROC Leiden: "De keuze voor Threeships N@Tschool! lag eigenlijk voor de hand. Threeships N@Tschool! is op dit moment de meest complete leeromgeving en sluit bovendien naadloos aan op de dagelijkse praktijk van het Nederlandse Beroepsonderwijs. Ook is onze keuze gebaseerd op de wijze waarop de Three Ships organisatie actief ondersteuning biedt en de bereidheid toont tot nauwe samenwerking en verbeteringen. Een voorbeeld van deze samenwerking is het realiseren van een integratie van Threeships N@Tschool! met ons administratiepakket nOISe."

Onderwijsvernieuwend

Threeships N@Tschool! biedt onderwijsinstellingen de mogelijkheid om in te spelen op actuele onderwijsvernieuwingen zoals: flexibel competentiegericht onderwijs, ondersteuning van Erkenning van Verworven Competenties (EVC), doorlopende leerlijnen, beroepspraktijkvorming (BPV), digitale content en gemakkelijke gegevensuitwisseling.

'Eenvoudig' en 'efficiënt' zijn de sleutelwoorden bij deze elektronische leeromgeving omdat er voor de implementatie van de leeromgeving geen didactische concessies nodig zijn!

Doorlopende leerlijnen

Wiel van de Berg, algemeen directeur van Three Ships enterprises: "Wij zijn zeer verheugd dat ROC Leiden, na Hogeschool Rotterdam (30.000 gebruikers) en Fontys Hogescholen (23.000 gebruikers), als derde onderwijsinstelling onze elektronische leeromgeving instituutsbreed gaat inzetten. Een bijkomende interessante ontwikkeling is dat ROC Leiden en Three Ships zullen samenwerken in een aantal pilots bij VMBO-scholen om inzicht te verwerven over hoe met Threeships N@Tschool! een optimale ondersteuning gerealiseerd kan worden van doorlopende leerlijnen tussen een VMBO-school en een ROC."

ROC Leiden

ROC Leiden is een Regionaal Opleidingen Centrum voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en educatie. Verdeeld over meer dan 200 beroepsopleidingen en cursussen Volwasseneducatie en Taalschool heeft ROC Leiden ruim 10.000 leerlingen en werken er ruim 800 medewerkers.

Three Ships enterprises

Three Ships enterprises is opgericht in 1996 en telt momenteel zo'n 40 medewerkers. Het bedrijf richt zich sinds 2000 met de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool! op de e-learning markt voor onderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven. Dit heeft geresulteerd in een snel groeiende klantenkring die het afgelopen jaar met meer dan 200% gegroeid is naar ruim 50 klanten. De elektronische leeromgeving wordt ingezet in het voortgezet onderwijs (o.a. Northgo College, Scholengroep Orion), middelbaar beroepsonderwijs (o.a. Albeda College, Friese Poort, Horizon College), hoger beroepsonderwijs (o.a. Fontys Hogescholen, Hogeschool Rotterdam), overheid en bedrijfsleven (o.a. SVH, Belastingdienst).

Meer informatie

Voor meer informatie over Three Ships enterprises of Threeships N@Tschool! kunt u onze website bezoeken of contact opnemen met:

Three Ships enterprises

Koert van Oosten

Afdeling Marketing & Communicatie

Bovendijk 137

3045 PC ROTTERDAM

Telefoon: (010) 285 9966

Fax: (010) 285 9933

E-mail: pr@threeships.nl

Internet: www.threeships.nl