Heuvelrug 10.25 uur

Utrecht 11-12-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Aanrijding met hoogwerker

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 10 december vond een aanrijding tussen een hoogwerker en een auto plaats. Twee personen raakten gewond.

Rond 07.30 uur reed een 27-jarige man uit Heerlen een onverlichte zelfrijdende hoogwerker vanaf een parkeerterrein aan de Hoofdstraat naar de Hoofdstraat. De Heerlenaar bestuurde de hoogwerker vanuit de daaraan bevestigde bak. Hij had de vrachtwagen waar de hoogwerker opgeladen moest worden, langs de rijbaan geparkeerd. De vrachtwagen blokkeerde zijn zicht op de rijbaan. Hij keek achter de vrachtwagen langs, zag geen verkeer naderen en reed de weg op. Op dat moment naderde vanuit de richting van de Lindenlaan een 54-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg. De automobilist botste tegen de bak van de hoogwerker en de Heerlenaar werd ongeveer 10 meter weggeslingerd en kwam tegen een pilaar van een pand aan. De voorruit en het dak van de auto werden bij het ongeval er half afgereden.

De automobilist werd door de brandweer uit zijn auto gehaald, maar hij zat niet bekneld. Hij liep hoofdletsel op. De Heerlenaar liep pols- en hoofdletsel op. Beide slachtoffers werden per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De Heerlenaar is later overgebracht naar het Atriumziekenhuis in zijn woonplaats. Door de Regionale Verkeersdienst en de Arbeidsinspectie is een onderzoek ingesteld.

Pizzakoerier beroofd

VEENENDAAL Op woensdag 10 december werd een pizzakoerier onder bedreiging beroofd.

Rond 18.30 uur reed een 17-jarige pizzakoerier uit Veenendaal met zijn bromfiets over de Groeneveldselaan. Daar kwam een bromfiets naast hem rijden en gebaarde hem te stoppen. Hij stopte, werd met een steekvoorwerp bedreigd en moest zijn jas afgeven. In de jas zat een bedrag van enkele tientallen euros. De overvaller reed weg in de richting van de Wageningselaan.

De verdachte was een licht getinte man, 35 45 jaar oud, ± 1.80 meter, stevig postuur en had een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte gebreide muts met een grote omslag, een zwart jack met oranje voering en donkere schoenen. Hij reed op een bromscooter (mogelijk type Speedfight). De onderste kappen van de scooter waren rood, de bovenste zilverkleurig. Het voertuig was voorzien van een niet originele uitlaat en de uitlaat had een kleur tussen groen en bruin in.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Bijna frontaal op vrachtwagen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 10 december raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding met een geparkeerde vrachtwagen.

Rond 17.35 uur reed een 50-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede over de Remus. Langs de rijbaan stond een trekker met oplegger geparkeerd onder een lantaarnpaal. Mogelijk doordat de voorruit van haar auto was beslagen, zag de vrouw het geparkeerde voertuig niet. Zij botste er bijna frontaal op.

De vrouw was na het ongeval aanspreekbaar en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Zeist gebracht.

Schone tanden

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 10 december werd een jongen op winkeldiefstal betrapt.

Rond 13.00 uur zag het personeel van een winkel aan de Steenstraat dat een jongen een behoorlijke hoeveelheid tubes tandpasta in zijn aktetas stopte en zonder deze te betalen de winkel wilde verlaten. De jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Ede, werd door het personeel aangehouden en even later overgedragen aan de politie.

Hij bleek 57 tubes tandpasta te hebben gestolen en werd naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de diefstal en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk dat zijn proces-verbaal voor afhandeling via een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau Halt.