Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - auto afgesleept na achtervolging

Publicatiedatum: 11-12-2003

De politie heeft donderdagnacht een auto van een 31-jarige inwoner van Nijkerk laten afslepen. Dit gebeurde na een achtervolging met de politie door Nijkerk.
Agenten zagen even na middernacht de auto met mistverlichting over de Oranjelaan rijden. Zij wilden de bestuurder hierop aanspreken en reden hem daarom achterna. De automobilist begon echter steeds sneller te rijden. Aan een stopteken werd geen gehoor gegeven en het aanzetten van de zwaailichten had ook geen effect. Tijdens de achtervolging, die onder meer over de Spoorstraat, de Eikenlaan en het Duifhuis ging, werd stevig gereden: in een 30 kilometer zone minimaal 80 kilometer per uur. Op een gegeven moment waren de agenten de auto uit het oog verloren. Op de Wulpenhof werd de wagen echter leeg aangetroffen. Gezien de overtredingen (te hard rijden en het negeren van een stopteken) besloten de agenten de wagen te laten afslepen. De eigenaar van de auto verklaarde niet te hebben gereden, maar wilde ook niet prijsgeven wie achter het stuur had gezeten. De politie onderzoekt nog wie de bestuurder van de auto is geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - controle verlichting in district

Publicatiedatum: 11-12-2003

Zeven personen zijn woensdagavond rond 19.30 uur op de bon geslingerd bij controles op verlichting in het politiedistrict West-Veluwe Vallei. In Wageningen werden op de Rustenburg vijf fietsers beboet omdat zij zonder licht reden. Op het 5 Mei Plein waren er bekeuringen voor twee personen die over het plein reden, terwijl dit verboden is. Later die avond werden op de Rustenburg nog eens tien processen-verbaal opgemaakt. Deze waren voor (zeven) fietsers die zonder deugdelijke verlichting op hun stalen ros reden en voor drie automobilisten die met hun voertuig over de busbaan reden. Ook in Barneveld werden gisteravond (tegen 22.15 uur) op de Scherpenzeelseweg drie processen-verbaal opgemaakt: twee voor fietsen zonder licht en één voor het voeren van mistverlichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 11-12-2003

Op zes locaties in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn woensdag tussen 08.02 uur en 21.16 uur snelheidscontroles uitgevoerd. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in Wageningen (Grintweg en Lawickse Allee), Ede (rijksweg N224 en Grotestraat), Wekerom (Apeldoornseweg) en Bennekom (Bovenweg). In totaal 17.243 voertuigen kwamen langs de controleposten van het VHT rijden; hiervan reden er 521 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606