Gemeente Capelle a/d IJssel


---

Nieuwsbrief: 11-12-2003 - Capelle Actueel

Geboorte troonopvolgster Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses Máxima heeft zondagmiddag 7 december 2003 om een minuut na vijf uur in het Ziekenhuis Bronovo te Den Haag het leven geschonken aan een kerngezonde dochter.

Uit de collegevergadering van 9 december 2003
Op dinsdag 9 december 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Vergadering WOP Middelwatering 17 december 2003. Op woensdag 17 december 2003 vindt de laatste WOP-vergadering in 2003 van Middelwatering plaats.

Capelle werkt aan...
Capelle werkt aan de voetgangers- en fietstunnel onder de Hoofdweg tussen de Riet- en Molenbaan.

Controlebezoek Librije
Op maandagavond 1 december 2003 hebben medewerkers van de gemeente Capelle aan den IJssel, politie Rotterdam-Rijnmond, Stichting Woningpartners en het Capels Zorgnetwerk een controlebezoek gebracht aan het wooncomplex Librije.

Kids tegen Geweld sluiten sneeuwbalincident af
Op zaterdag 6 december werd het zogenaamde sneeuwbalincident, dat zich op 8 februari dit jaar heeft voorgedaan bij winkelcentrum De Terp, afgesloten.

Gewijzigde openingstijden Burgerzaken en Informatiecentrum In verband met de kerstdagen en de viering van Oud en Nieuw zijn de openingstijden van Burgerzaken en het Informatiecentrum aangepast.

Nieuwe gemeentegids niet ontvangen
De gemeentegids 2003-2004 is de afgelopen week huis-aan-huis bezorgd.

Wijzigingen voor klanten van Casema
Vorige week heeft kabelexploitant Casema zijn klanten per brief geïnformeerd over een aantal wijzigingen per 1 januari 2004.

Experiment met nieuwe wijze van woonruimteverdeling Per 1 januari 2004 start Woningpartners in Capelle aan den IJssel een experiment met een nieuwe wijze voor de woonruimteverdeling.

Nieuwjaarsreceptie
Het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel nodigt de inwoners van Capelle van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 6 januari 2004.

Fel protest van Capelle tegen bezuinigingen in het openbaar vervoer Het college van de gemeente Capelle heeft met verbijstering kennisgenomen van de voorstellen van de RET voor de wijziging van het busnet.

Rechtswinkel verhuist naar gemeentehuis
Met ingang van 2004 vestigt de Rechtswinkel Capelle aan den IJssel zich in het gemeentehuis.

College van B&W op werkbezoek bij De Vierstroom In het kader van de serie Stadsbezoeken is het college van B&W dinsdagmiddag 9 december op werkbezoek geweest bij De Vierstroom.

Gemeenteraadsvergadering 15 december 2003
Op maandag 15 december 2003 vergadert de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel in de raadzaal van het gemeentehuis.

Vergadering Welstandscommissie 16 december 2003 De Welstandscommissie vergadert op dinsdag 16 december 2003, om 13.30 uur.

Commissie voor de bezwaar- en beroepschriften 17 december 2003 De commissie voor de bezwaar- en beroepschriften vergadert op woensdag 17 december 2003, om 19.30 uur, in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

Bekendmaking 5 november 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningenen kapvergunningen in procedure zijn.

Bekendmaking 12 november 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat er kapvergunningen, een drank- en horecavergunning voor Buurthuis de Fluiter en een voorstel over verwijdering van het voetgangersbruggetje naar het bedrijventerrein Wormerhoek in procedure zijn.

Kennisgeving Wet milieubeheer
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van de Wet milieubeheer een vergunning nodig hebben. Deze vergunning moet in veel gevallen worden aangevraagd bij de gemeente.

Kennisgeving Wet milieubeheer
De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergunning moeten hebben.

Kennisgeving Wet milieubeheer
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken, hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Op verzoek van de vergunninghouder heeft het bevoegd gezag de mogelijkheid op grond van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer de vergunning in te trekken indien van de vergunning geen gebruik meer wordt gemaakt en als het belang van de bescherming van het milieu zich daartegen niet verzet.

Bekendmaking 19 november 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningenen kapvergunningen in procedure zijn.

Kennisgeving Wet milieubeheer
Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt bekend dat zij op 19 juni 2003 hebben een melding ex artikel 6 van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer hebben ontvangen van het bedrijf Tauw B.V.

Kennisgeving Wet milieubeheer
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken, hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Het bevoegd gezag heeft de mogelijkheid een vergunning in te trekken, als gedurende drie jaar geen handelingen worden verricht (lid 1 sub c) met gebruikmaking van de vergunning, of als de inrichting geheel of gedeeltelijk is verwoest (lid 1 sub d).

Bekendmaking 3 december 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt de volgende bouw- en sloopvergunningen en een vergunning tot het houden van een kerstparade bekend.

Kennisgeving Wet milieubeheer
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer.

Bekendmaking 10 december 2003
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende kapvergunningen, bouwvergunningen en invalideparkeerplaatsaanvragen in procedure zijn.
---

info@capelle-ijssel.nl