Ingezonden persbericht


Persbericht

Startschot woondienstenzone Van Riebeeckkwartier

HILVERSUM - Op donderdag 11 december zijn drie samenwerkingsovereenkomsten getekend tussen zes verschillende partijen die betrokken zijn bij de voorbereidingen van de woondienstenzone in het Van Riebeeckkwartier te Hilversum. Hiermee is de eerste mijlpaal gezet op weg naar het realiseren van de woondienstenzone. Onder andere woningcorporatie Patio, Gooiers Erf en de gemeente Hilversum hebben hun handtekening onder de samenwerking gezet. De weg staat nu open om onderzoek te doen naar de praktische haalbaarheid van de woondienstenzone.

De eerste overeenkomst wordt afgesloten tussen Patio en Gooiers Erf. Zij gaan 84 zorgwoningen voor ouderen bouwen en drie woongroepen voor psychogeriatrische zorg in het Van Riebeeckkwartier. Gooiers Erf verkoopt hiervoor de grond aan Patio. Patio zal de woningen rechtstreeks verhuren aan de bewoners en Gooiers Erf zal de zorg verzorgen.

Verspreiding zorgwoningen
Met de gemeente Hilversum hebben Gooiers Erf en Patio in het tweede convenant afgesproken dat de zorgwoningen in de toekomst meer evenwichtig verspreid zullen worden over de wijk. Dat houdt in dat een aantal van de zorgwoningen die nu gerealiseerd gaan worden in de toekomst reguliere huurwoningen zullen worden en dat er op andere plekken in de wijk weer zorgwoningen gebouwd zullen worden. Het aantal woningen waar Gooiers Erf zorg verleent, zal dus op zijn minst gelijk blijven, de woningen zullen alleen meer worden verspreid.

Haalbaarheidsonderzoek
In het derde convenant komen alle betrokken partijen overeen dat er een haalbaarheidsonderzoek naar de woondienstenzone uitgevoerd gaat worden. Deze partijen zijn: SIS, Katholiek Onderwijs Hilversum, Katholiek Lyceum in het Gooi, Patio en Gooiers Erf. Dit haalbaarheidsonderzoek zal zich voornamelijk richten op de financiële haalbaarheid van het project. De gemeente Hilversum tekent dit convenant nog niet omdat het nog in het college besproken moet worden.

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht