Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

persberichten

Meldpunt non-discriminatie geopend

9 december 2003

Wordt u ongelijk behandeld omdat u een handicap of chronische ziekte heeft? Of heeft u juist hele goede ervaringen? Bel dan met het meldpunt non-discriminatie (030) 293 32 34. Dit meldpunt van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland is elke maandag, dinsdag en woensdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt er terecht voor meldingen van ongelijke behandelingen of voor vragen over de Wet Gelijke Behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. Het meldpunt is tot 1 juli 2004 bereikbaar.

Op 1 december 2003 is de Wet Gelijke Behandeling in werking getreden. Het is vanaf die datum verboden om onterecht onderscheid te maken omdat iemand een handicap of chronische ziekte heeft. Dat geldt op het werk, in het beroepsonderwijs en later in het openbaar vervoer. Verder is het recht op een doeltreffende aanpassing geregeld.

Telefoon

Mensen die ongelijk worden behandeld -op welk terrein dan ook- kunnen dit telefonisch melden. De meldingen heeft de CG-Raad nodig om te weten hoe de wet in de praktijk werkt en waar de knelpunten zitten. Met die informatie kan de CG-Raad politieke druk uitoefenen voor uitbreiding van de wet. Bovendien zoekt het meldpunt -waar mogelijk- samen met u naar oplossing van de ongelijke behandeling. Er wordt samengewerkt met het Juridisch Steunpunt en de Anti-discriminatiebureaus.

Dus voelt u zich ongelijk behandeld omdat u geen aanpassing van uw werkplek krijgt? Wordt u geweigerd voor een sollicitatie omdat u chronisch ziek bent? Kunt u uw examen maar op één manier doen? Of wordt u geweigerd door een verzekering of in de horeca? Bel dan met het meldpunt non-discriminatie. Want om de belangen van mensen met een handicap of chronische ziekte goed te kunnen behartigen, heeft de CG-Raad uw ervaringen nodig.

Wilt u brochures of ander informatiemateriaal over de Wet gelijke behandeling om te verspreiden onder uw leden of aan mensen met een beperking bij u in de gemeente, bel dan met de bestellijn van de CG-Raad: (030) 291 66 50 of mail naar bestellijn@cg-raad.nl.
---