Politie Regio Utrecht ontvangt prestatiebeloning

Utrecht 11-12-2003 - Vandaag heeft het ministerie van Binnenlandse zaken bekend gemaakt dat de Politie Regio Utrecht vanwege de goede prestaties in het jaar 2002 een prestatiebeloning van 1.647.418,- ontvangt.

Minister Remkes van BZK keert aan 15 van de 26 korpsen (incl. de KLPD) in totaal bijna 17 miljoen euro prestatiebeloning uit. Deze korpsen hebben de beste prestaties over 2002 gerealiseerd. Voor het beoordelen van de prestaties van de korpsen is gekeken naar punten als tevredenheid van het publiek, aantal arrestaties en staandehoudingen, aantal verdachten dat de politie aanlevert aan het OM en de snelheid en efficiency van processen binnen de politie. Voor het belonen van de prestaties waren er twee categorieën: beloningen voor korpsen die in 2002 ten opzichte van 2001 duidelijke verbeteringen hebben geleverd en een beloning voor korpsen, die in vergelijking met andere korpsen goed hebben gescoord. De prestaties van het Utrechtse korps zijn vergeleken in een cluster met vier andere korpsen: regio Haaglanden, regio Rotterdam-Rijnmond, regio Amsterdam-Amstelland en Midden-West Brabant.

Tweede plaats
De Politie Regio Utrecht is een van de vijf korpsen die op beide categorieën goed scoorde en daarvoor een bedrag ontvangt. In de vergelijking met de andere korpsen bereikte het Utrechtse korps de tweede plaats na Midden-West Brabant.