Ingezonden persbericht

Unisys voorziet verdere groei in 2004

Transformatie naar services-organisatie succesvol afgerond

Schiphol-Rijk, 11 december 2003 - Unisys heeft de meerjarige transformatie naar leverancier van IT-diensten en technologie succesvol afgerond. Het bedrijf heeft dat meegedeeld tijdens een bijeenkomst met financiële analisten. Volgens bestuursvoorzitter en CEO Lawrence A. Weinbach wint Unisys aan kracht in de markt voor technologiediensten en -oplossingen en is het bedrijf goed gepositioneerd voor verdere groei in 2004.

"Wij blijven trouw aan de visie die we in 1997 hebben geformuleerd: complete oplossingen met toegevoegde waarde bieden in de belangrijkste verticale segmenten", zei Weinbach. "Door onze constante focus op deze visie en sterke focus op de uitvoering ervan winnen we aan kracht in de markt, waar we omvangrijke contracten hebben gesloten met toonaangevende ondernemingen waaronder ING, Washington Mutual en de United States Transportation Security Administration".

Weinbach sprak op de jaarlijkse Unisys-conferentie voor financiële analisten in New York. Hij stelde dat Unisys op basis van de resultaten in 2003 op schema ligt voor het halen van een winstdoelstelling van 77 dollarcent per aandeel. Dit ondanks een scherpe, jaarlijkse daling van de pensioeninkomsten.

Weinbach noemde verschillende successen die in de eerste negen maanden van 2003 werden geboekt. Het gaat om flinke omzetgroei in de services-activiteiten die goed zijn voor 79 procent van de omzet, en dubbele groeicijfers in Business Process Outsourcing, systems integration en consulting. De verkopen van de ES7000-servers groeiden in vergelijking met 2002 met 50 procent.

Vooruitkijkend naar 2004 voorziet Weinbach een stapsgewijs herstel van de kapitaaluitgaven bij wereldwijd opererende organisaties. Unisys verwacht vooral veel van de federale overheid in de VS, de markt voor beveiliging en van activiteiten in Business Process Outsourcing. Op basis van deze verwachtingen voorziet Unisys verdere omzetstijging, met verdere groei in de dienstverlening en een lichte teruggang in de technologiedivisie.

Unisys verwacht een groei van 20 procent in de winst per aandeel in 2004 (exclusief de invloed van pensioenberekeningen in 2003 en 2004). De invloed van pensioenberekeningen zal in 2003 naar verwachting 30 miljoen dollar van de winst bedragen of zes dollarcent per aandeel. De invloed van pensioenberekeningen voor 2004 kan niet eerder dan 31 december 2003 vastgesteld worden, aangezien dan het feitelijke bedrag van pensioenplanactiva bekend is, evenals de kortingen. Op basis van de gegevens van 2003 zouden de pensioenberekeningen een kostenpost tussen de 5 en 10 miljoen opleveren in 2004. Deze bedragen zullen veranderen wanneer de omstandigheden aan het eind van het jaar anders zijn dan nu wordt aangenomen. Zo zouden bijvoorbeeld een reductie van de korting naar een stand die de marktsituatie van 30 november 2003 weergeeft en het afschrijven van bepaalde bedragen zoals voorgeschreven volgens pensioenregelgeving, leiden tot een pensioenlast van circa 80 tot 90 miljoen dollar, wat een realistischer scenario is. Het bedrijf zal na het vaststellen van prognoses aan het eind van het jaar, zoals voorgeschreven volgens pensioenregelgeving, zijn schattingen van de invloed van pensioenberekening bekendmaken bij het in januari uitbrengen van de resultaten van het afgelopen jaar.

Het bedrijf verwacht tevens een significante verbetering van de operationele cash flow, met een vrije kasstroom (operationele cash flow min kapitaaluitgaven) die naar verwachting meer dan 100 miljoen zal bedragen.

Weinbach noemde als de vijf strategische doelen van Unisys in 2004: - Dubbele groeicijfers in Business Process Outsourcing. - Verdere groei in systems integration en consulting op basis van Unisys Business Blueprinting en door initiatieven die zich concentreren op trends in de industrie. Voorbeelden zijn wetgeving op het gebied van betaalcheques in de VS, beveiliging van de supply chain in de industrie en bij overheden, en draadloze oplossingen voor de communicatiesector. - Snellere groei in infrastructuur- en beveiligingsactiviteiten. - Significante groei in de verkoop van ES7000-servers bij nieuwe en bestaande klanten. - Hogere merkwaarde van Unisys, zowel bij potentiële klanten als analisten die de markt voor IT-diensten volgen.

"Bedrijven en overheden hebben in toenemende mate te maken met complexe uitdagingen en het succesvol inspelen op die uitdagingen vraagt om diepgaande kennis van hun sectoren," zei Weinbach. "Zij zijn zich aan het heroriënteren op hun activiteiten om zo te profiteren van nieuwe mogelijkheden. Tevens worstelen ze met lastige zaken als het integreren van activiteiten na een fusie of het beveiligen van supply chains. Verder moeten ze voldoen aan nieuwe overheidsregels. Onze marktexpertise, in combinatie met een op technologie en services gerichte benadering betekent dat we goed gepositioneerd zijn om klanten te helpen bij het bereiken van hun doelen, zodat ze zich onderscheiden in hun markten."

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.



Ingezonden persbericht