Nederlands Uitgeversverbond

DONALD DUCK gekozen tot TIJDSCHRIFT VAN HET JAAR

Henk Steenhuis van HP/De Tijd Beste hoofdredacteur
---

PERSBERICHT

Donderdagavond 11 december 2003 werden de jaarlijkse prijzen in de Nederlandse tijdschriftenbranche uitgereikt tijdens het zesde TijdschriftenGala in Event Centre Aalsmeer. De jury, onder voorzitterschap van Gerrit Jan Wolffensperger, kende in zes categorieën de MERCUR-beelden, toe aan:

Tijdschrift van het Jaar         - Donald Duck (Sanoma Uitgevers)
Hoofdredacteur van het Jaar      - Henk Steenhuis (HP/De Tijd)
Lancering van het Jaar           - ELLEgirl (Ouote Media)
Tijdschriftsite van het Jaar     - vi.nl (WP Sport Media)
Artdirector van het Jaar         - Piet Schreuders (VPRO Gids)
Tijdschriftcampagne van het Jaar - Xylifresh kauwgom (RBV Leaf)

Voor de vierde maal ging de jury ook over tot de uitreiking van de MERCUR d'OR: de prijs voor een tijdschrift dat of persoon die langdurig een opvallende prestatie heeft geleverd op de Nederlandse tijdschriftenmarkt. Dit jaar viel de eer te beurt aan Rob van Vuure, creatief directeur van Sanoma Uitgevers. Van Vuure is al twintig jaar hoofdredacteur bij Sanoma Uitgevers. Eerst van Libelle, daarna van Margriet, Avenue, Viva, Panorama, Playboy, Midi en Flair. Van Vuure is thans creatief directeur van Sanoma Uitgevers.

Het tijdschrift Donald Duck werd door de jury geprezen voor de perfecte aansluiting op de Nederlandse belevingswereld: Het blad is altijd meegegroeid met de tijd en de emotie van zijn lezers. Zowel vormgeving als inhoud zijn op een vanzelfsprekende wijze actueel, slim, humoristisch en modern. De hoofdredacteur van HP/De Tijd, Henk Steenhuis, werd door de jury geroemd om zijn furore met scoops, waarvan die van Prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn tot de meeste commotie leidde. Daar is, volgens de jury, lef voor nodig.

Op de internetsites www.mercurs.nl en www.tijdschriften.nl is het complete juryrapport te vinden.

Het TijdschriftenGala is een initiatief van de Groep Publiekstijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond.
---

Voor nadere informatie: Harriët Schrier, secretaris Groep Publiekstijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond, tel. (020) 430 91 62 / gpt@nuv.nl.

Amsterdam, 12 december 2003