Ingezonden persbericht

Bram Houtenbos kandidaat voor het Europees Parlement


19-jarige student wil zich met passie en hartstocht inzetten voor federaal Europa

MAASTRICHT, 20031212 --
Bram Houtenbos is negentien jaar oud en tweedejaars student European Studies aan de Universiteit Maastricht. Hij is lid van D66 sinds 2001 en al sinds jaar en dag geinteresseerd in Europese Politiek. In het Europees parlement wil hij het federalisme als duidelijke visie nieuw leven inblazen en zich daarnaast inzetten op gebieden als jeugdzaken, onderwijs, voedselveiligheid en ontwikkelingssamenwerking.


Bij dat laatste terrein is Houtenbos zeer betrokken, vooral door zijn lidmaatschap van de Derde Kamer (een discussieplatform m.b.t. ontwikkelingssamenwerking) het afgelopen jaar. "Als Derde Kamer-lid heb ik mij verdiept in het Europese ontwikkelingsbeleid, en werd ik geconfronteerd met de gevolgen die de logge Europese bestuursstructuren soms hebben, zowel hier als in de onderontwikkelde landen."

Biografie:
Bram Houtenbos werd op 13 september 1984 in Hoogkarspel geboren. Als kind groeide hij op in onder andere Egypte, Canada en Oman. Nadat hij in 2002 zijn VWO-diploma in Haren (Groningen) behaalde, voelde hij wederom de drang om zijn vleugels uit te spreiden. Hij verhuisde naar het Belgische Vroenhoven en is student European Studies aan de Universiteit Maastricht. Houtenbos' leven kenmerkt zich tot nu toe door sociale betrokkenheid. Vanaf zijn tiende (met het inzamelen van 300 euro voor een weeshuis voor gehandicapte kinderen in Karachi) tot de latere jaren van zijn middelbare school (actief in het Harense jongerenwerk, hoofdredacteur van de schoolkrant) en nu nog steeds (Derde Kamer, betogingen tegen onderwijsbezuinigingen).

Bram's andere passies zijn sport (een vaste speler in het Maastrichtse Universitaire Unihockeyteam Hooked en een fanatieke supporter van Ajax), zijn weblog (www.bramhoutenbos.net), koken en reizen.



Ingezonden persbericht