PERSBERICHT - 2003-08-08

Speciaal voor het 'inkomend' toeristisch bedrijfsleven in Nederland

Baltus organiseert in december Belgische 'meet-the-press'

Speciaal voor het inkomend toeristisch bedrijfsleven in Nederland organiseert het toeristisch pr-buro Baltus Communications een Ontmoet de Belgische media bijeenkomst op vrijdag 12 december 2003 in Brussel. Tijdens deze bijeenkomst kan de reisindustrie Belgische journalisten informeren over nieuwtjes, noviteiten, nieuwe attracties, grote evenementen, tentoonstellingen, ontwikkelingen, etc voor het 2004 vakantieseizoen.

Het evenement vindt plaats in een vijfsterren hotel op loopafstand van Station Noord in het centrum van Brussel. Een tafel kost 750 indien één vertegenwoordiger van een bedrijf deelneemt en 800 indien er twee werknemers afgevaardigd worden. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Baltus Communications op 070 365 21 23 / 070 360 66 56.

Een breed scala aan toeristische organisaties in Nederland is benaderd om te participeren, waaronder provinciale bureaus voor toerisme, regionale en stad-VVVs, toeristische attracties, accommodatieverschaffers en koepelorganisaties. Met ruim 10 miljoen inwoners is buurland België een interessante markt voor Nederland. In 2000 vonden er meer dan 10 miljoen lange vakanties door Belgen plaats en bedroeg het aantal korte vakanties ruim 5 miljoen. Ook is België een potentiële markt voor de dagattractiesector voor met name de zuidelijke provincies in Nederland.

Twee vliegen in een klap, zo omschrijft organisator Marcel Baltus deze dag. Niet alleen krijgen de deelnemers op een presenteerblaadje alle relevante (reis)journalisten te spreken, tegelijkertijd krijgt de media in België in een dag een schat aan toeristische informatie over Nederland. Journalisten van landelijke en regionale dagbladen, vrouwenbladen, week- en maandbladen, reisbladen, rtv bladen, vakbladen, freelancers en meeting, congres en incentive bladen uit Vlaanderen en Wallonië worden uitgenodigd.

De mediainformatiedag vindt plaats van 11.00 15.00 uur. Op dit moment vinden er onderhandelingen plaats met verschillende hotels. Het ligt in de bedoeling om participanten ook de mogelijkheid te bieden de avond ervoor tegen een gereduceerd tarief in het betreffende hotel te laten overnachten. Tevens zal voor geïnteresseerden een aantrekkelijk weekendarrangement samengesteld worden. Deelnemers kunnen desgewenst dan na de zakelijke bijeenkomst Brussel met partner in kerstsfeer ervaren.