Gemeente Tilburg

5-12-2003
Schijnwerpers op onderwijs bij Tilburg Treffend Vernieuwde opzet Tilburg Treffend

Op vrijdag 12 december vindt er een nieuwe editie van Tilburg Treffend plaats. In plaats van een cultureel programma staat voortaan een sector van de Tilburgse samenleving centraal. Dit jaar is er gekozen voor een formule waarin het Tilburgse onderwijs zich presenteert. In samenwerking met een aantal Tilburgse onderwijsinstellingen is gekozen voor een opzet waarin het onderwijs nieuwe ontwikkelingen laat zien aan een brede selectie genodigden.

Tilburg Treffend is het feest waarbij het gemeentebestuur traditiegetrouw een keer per jaar zijn relaties uitnodigt in de schouwburg. Tijdens Tilburg Treffend staat ontmoeting centraal: het gemeentebestuur begroet zijn gasten en die krijgen ook ruim de gelegenheid om elkaar te spreken.
Op aandringen van de gemeenteraad is gekeken naar een vernieuwde opzet, waarbij een breder publiek kan worden uitgenodigd. Het college heeft vervolgens gekozen om deze nieuwe opzet van Tilburg Treffend dit jaar te organiseren samen met het onderwijs. Partners voor deze Tilburg Treffend zijn ROC Midden-Brabant, ROC De Rooi Pannen, ZML Midden-Brabant, Stichting Onderwijsbegeleiding Midden-Brabant (inclusief CiST), de Jozef Mavo, Fontys Hogescholen (inclusief conservatorium) en de Universiteit van Tilburg. Eerder dit jaar besloten college en raad dat daadkracht en innovatie de leidraad zijn bij het communiceren over de kwaliteiten van Tilburg. Voor Tilburg Treffend is daarom gezocht naar sector die met daadkracht vernieuwing brengt in de stad. Het Tilburgse onderwijs kenmerkt zich door slagvaardigheid en een sterke vernieuwingsdrang. In een avondvullend programma wordt een verrassend beeld geschetst van het brede onderwijspalet van Tilburg.