Politie IJsselland



+ IJsselland
+ Communicatie & Voorlichting



Zwolle, 12 december 2003
IJsseland winnaar Politie Implementatie Prijs

Samen met de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Midden en West Brabant heeft IJsselland gisteren de Politie Implementatie Prijs gewonnen. Deze prijs kregen we voor het succesvol implementeren van het Kwaliteitsinstrument Opsporing en Vervolging (KOV).

Voor het eerst dit jaar heeft de jury van de Politie Innovatie Prijs (PIP) zich gebogen over de inzendingen voor de Politie Implementatie Prijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan oud PiP-winnaars. De Politie Innovatie Prijs is een initiatief van de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en van Justitie.

In 1999 hadden we samen met Rotterdam-Rijnmond en Midden en West Brabant al de PiP gewonnen. Het KOV kwam voort uit de behoefte aan een standaardisatie van het opsporings- en vervolgingstraject en aan borging van landelijke kwaliteitsnormen voor onderzoeksactiviteiten en de besluitvormingsstructuur. Het KOV maakt op een efficiënte manier de kerngegevens inzichtelijk voor wat betreft de kwaliteit van opsporing en vervolging. Er zijn standaards ontwikkeld voor de plan van aanpak, de tevredenheidsmeting onder gebruikers, de evaluatie en het inrichtingsplan.

Het oordeel van de jury was als volgt: Het project heeft aldus op structurele wijze de politionele opsporing verbeterd; een verbetering in het hart van het politiewerk.

Aan de prijs is geen geldbedrag gekoppeld maar de korpsen kregen gezamenlijk een mooi beeldje.