Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom
---

Velp - Grote hennepkwekerij ontdekt
Publicatiedatum: 12-12-2003

Op donderdagavond, 11 december j.l., werd na onderzoek in een woning in Velp (Gld) een hennepkwekerij ontdekt. Het gaat om een grote vangst voor de afdeling Verdovende Middelen: in totaal 3543 hennepplanten, met een straatwaarde van naar schatting 220.000 euro, werden in beslag genomen. De kwekerij was ondergebracht in twee kelders onder de woning. De bewoner, een 46-jarige man, werd in zijn woning aangehouden. De politie stuitte bij toeval op de hennepkwekerij, na een melding van een getuige over een ruzie, t.g.v. relatieproblemen tussen de man en zijn inwonende vriendin.

voor nadere informatie: centraal persloket communicatie politie Gelderland-Midden 026 352 4606
---

Arnhem - fietser gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 12-12-2003

Een 35-jarige fietser uit Arnhem is vrijdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oude Huissenseweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd omstreeks kwart voor acht aangereden door een 31-jarige automobilist, een plaatsgenoot van het slachtoffer. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en wordt nog nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie. Vermoedelijk heeft de automobilist de fietser over het hoofd gezien toen deze naar links voorgesorteerd had om af te slaan. De automobilist zou de fietser daarbij van achteren hebben aangereden, waarop de fietser ook tegen een tegenligger zou zijn gebotst. Het slachtoffer is met verwondingen aan nek en rug overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis maar kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De auto van de automobilist is veiliggesteld voor een technisch onderzoek. Van drankgebruik bij de betrokkenen is niet gebleken.

voor nadere informatie: centraal persloket communicatie politie Gelderland-Midden 026 352 4606
---

Arnhem - autodiefstallen
Publicatiedatum: 12-12-2003

In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn donderdag vier auto's gestolen. Vijf gedupeerden deden hiervan gisteren aangifte bij de politie. De auto's werden voor het merendeel gestolen vanaf verschillende plaatsen in Arnhem. Ook in Oosterbeek werd een auto gestolen. In de nacht van woensdag op donderdag werd vanaf een parkeerplaats aan Onderlangs een rode Volkswagen Golf ontvreemd van een 27-jarige man uit het Duitse Jankendorf. Vanaf de Van Oldenbarneveldtstraat verdween donderdag een groene Kia van een 43-jarige vrouw uit Beuningen. In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Jozef Israëlslaan een zwarte Volkswagen Bora dor autodieven buitgemaakt. Diezelfde nacht maakte het dievengilde op de Stationsweg in Oosterbeek een grijze Volkswagen Golf buit.

voor nadere informatie: centraal persloket communicatie politie Gelderland-Midden 026 352 4606
---

Renkum - fietscontroles op scholen
Publicatiedatum: 12-12-2003

De politie heeft donderdag in de gemeente Renkum drie basisscholen bezocht voor fietscontroles. De controles zijn nodig om de verkeersveiligheid onder de schoolgaande jeugd te bevorderen en hadden een preventief karakter. Wanneer er technische mankementen werden geconstateerd kregen de leerlingen een kaartje uitgereikt waarop precies vermeld stond wat er niet in orde was. Ouders en verzorgers van de leerlingen worden zo in staat gesteld de gebreken te (laten) verhelpen. Donderdag bezocht de politie twee scholen in Doorwerth en een school in Oosterbeek. Daarbij werden in totaal 165 fietsen aan een inspectie onderworpen, waarbij niet alleen naar verlichtingseisen werd gekeken, maar ook naar andere zaken zoals deugdelijke remmen. Van het gecontroleerde aantal bleken 51 fietsen niet in orde te zijn. Ook andere scholen zullen worden bezocht voor een controle. Naast dit soort preventieve controles houdt de politie ook regelmatig controles zonder waarschuwend karakter. Wanneer er dan gebreken worden geconstateerd kan men een bekeuring verwachten. Zo riskeren fietsers zonder verlichting al gauw een boete van maximaal 23 euro.

voor nadere informatie: centraal persloket communicatie politie Gelderland-Midden 026 352 4606
---

Gelderland-Midden