Gemeente Eemsmond


Culturele prijs gemeente Eemsmond gaat naar Menco Holtman

woensdag 10 december 2003

De culturele prijs van de gemeente Eemsmond 2003 is toegekend aan de heer Menco Holtman te Kantens. Deze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een persoon of groep die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van cultuur. De toewijzingscommissie kent de prijs toe aan de heer Holtman, omdat hij zich de afgelopen jaren zeer verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel terrein.

Diverse werkzaamheden De heer Holtman heeft diverse publicaties op zijn naam staan met betrekking tot de historie van meten en gewichten en cultuur. Hij heeft daarnaast meegewerkt aan een aantal andere publicaties over cultuur, onder andere het 'Boerderijenboek Middelstum-Kantens' en het boek 'Cultuurwandelingen in de gemeente Eemsmond'. Daarnaast is de heer Holtman een aantal jaren voorzitter geweest van de Commissie Sociaal en Cultureel Werk in Kantens en lid geweest van de Culturele Raad van de gemeente Eemsmond. Op dit moment is hij lid van de Orgelcommissie Kantens en zeer actief lid van de Historische Kring Noordelijk Hunsingo. Ook is hij vrijwilliger van de Open Monumentendag. Verder geeft de heer Holtman regelmatig lezingen op cultuur-historisch gebied voor diverse groepen.

Uitreiking culturele prijs De culturele prijs 2003 wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eemsmond op dinsdag 6 januari 2004. Wethouder Eisinga zal de prijs aan de heer Holtman overhandigen.