Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (12/12)

vrijdag, 12 december 2003

Politie houdt man uit Etten-Leur met hakbijl aan

ETTEN-LEUR- De 35 jarige man die vannacht rond middernacht de auto van zijn voormalige werkgever met een hakbijl zwaar beschadigde, en kort daarna een 32 buurtbewoonster met zijn auto aanreed en schepte, is vanmorgen om 11.15 uur op het Schoonhout in Etten-Leur aangehouden. Het hakbijl lag op de bijrijdersplaats in zijn auto. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake poging tot moord cq doodslag ten laste gelegd.

De politie heeft tot het moment van aanhouding constant met al haar beschikbare eenheden uitgekeken naar de Mazda van de man uit Etten-Leur. Tegen 11.15 uur zag een politiepatrouille de auto voor het verkeerslicht aan het Schoonhout in Etten-Leur stilstaan. De politie liet de auto stoppen en kon de man zonder verzet aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en zal maandag aan de rechtercommissaris worden voorgeleid.

De 35 jarige verdachte is ongeveer twee maanden geleden door zijn voormalige werkgever ontslagen. De verdachte woont op korte afstand van zijn baas en heeft kort na zijn ontslag al meerdere keren de confrontatie gezocht met de eigenaar van het Etten-Leurse koeriersbedrijf. De reden waarom gisteravond het conflict zo escaleerde is niet bekend. De zwaar gewonde vrouw ligt nog in het ziekenhuis. Over haar hersenletsel is niets nader bekend.

Poging ontvoering Wernhouts meisje in Opsporing Verzocht

BREDA- De reconstructie van de poging tot ontvoering van een 10 jarig meisje uit Wernhout op woensdag 12 augustus 2003 wordt aanstaande maandag in het Programma Opsporing Verzocht uitgezonden. De politie doet een beroep op de kijkers in de hoop nieuwe tips te krijgen.

Het 10 jarige meisje fietste die bewuste avond rond 17.00 uur over de Maalbergenstraat toen een automobilist haar een zak over het hoofd trok, haar optilde kennelijk met de bedoeling het kind mee te nemen in zijn auto. Omdat het meisje hard gilde staakte de ongeveer 40 jarige dader zijn bedoelingen.

Het meisje weet zich alleen te herinneren, dat ze kort ervoor door een man in een rode personenauto meerdere keren was ingehaald. Het door de politie ingestelde onderzoek heeft tot nu toe nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Met deelname aan het programma hoopt de politie bruikbare informatie te krijgen om het onderzoek weer vlot te trekken.

Weggebruikers onderuit door gladheid

BREDA- Een enkele weggebruiker ging vanmorgen onderuit toen men op sommige plaatsen werd verrast door gladheid. Zo viel op de Roeselaerestraat een 39 jarige vrouw met haar fiets en viel vol met haar gezicht op de stoeprand. De vrouw mist enkele tanden.

Een 45 jarige vrouw uit Oosterhout ging rond halfnegen met haar motor op de Claudius Prinsenlaan onderuit. Door de val raakte haar motor in brand die door de politie met een brandblusser kon worden gedoofd. De één jaar oude motor liep forse schade op. De vrouw is voor onderzoek aan haar knie door de politie overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda.

Politie arresteert twee Roosendalers voor vechtpartij

FIJNAART De politie heeft gisteravond in Fijnaart twee Roosendalers, een 53 jarige vader en zijn 25 jarige zoon aangehouden, die ruzie kregen met de voormalige vriend van schoonmoeder. De twee mannen waren naar Fijnaart gegaan om kleding van oma op te halen die de al jaren lange relatie met haar vriend had verbroken. In de woning ontstond een meningsverschil en ontstond een handgemeen met de 66 jarige vriend en er vielen klappen. De gewaarschuwde politie hield vader en zoon aan. De vriend liep enkele pijnlijke plekken op aan het gezicht en romp. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man springt op motorkap auto, vernielt auto en krijgt klappen

KLUNDERT- Gisteravond 11 december ontstond er een onduidelijke situatie toen een 32 jarige bewoner uit Klundert bovenop de motorkap van een auto van een plaatsgenoot sprong. Volgens de lezing van de man reed hij op zijn fiets door Klundert toen een tegemoetkomende auto hem met te hoge snelheid voorbij was gereden. Hij was de bestuurder op zijn fiets achterna gegaan en toen die stopte was hij voor de auto van de man gaan staan. Met opgeheven armen probeerde hij hem duidelijk te maken waar hij nu wel me bezig was. Volgens de fietser trok de man op en zat er voor hem niets anders op dan op de motorkap te springen. Daara zouden enkele buurtbewoners die getuigen waren naar buiten zijn gekomen en zou de man zijn geslagen. Onduidelijk is voor de politie nog of dit de werkelijke lezing is van het verhaal, want de bestuurder van de auto moet nog worden gehoord. De fietser, die overigens de bestuurder goed kent, liep een blauw oog en enkele klappen op. De politie onderzoekt de zaak.

Ontvangst van vermoedelijk vals bankbiljet van 100 Euro

KLUNDERT- Tijdens de dagelijkse telling van afgestort geld van bedrijven trof een Klundertse bank gisteren vermoedelijk een vals biljet van 100 euro aan. Het biljet vertoonde onduidelijke kenmerken en is voor nader onderzoek naar het technisch laboratorium gestuurd. De bank zoekt uit welk bedrijf het vermoedelijk valse biljet heeft ontvangen.

Bron: R. van Kuik