Politie Limburg-Noord

23 dronken bestuurders betrapt op rijden onder invloed

Regio 12-12-2003 - De politie heeft de afgelopen week in totaal 23 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Het betroffen 20 automobilisten, 2 bromfietsers en 1 motorrijder die gecontroleerd werden in Tegelen (5), Venlo (3), Echt (2), Maasbracht (2), Roermond (2), Bergen, Herten, Horst, Ittervoort, Roggel, Venray, Weert en Well.

In Weert werd afgelopen donderdag om 00.30 uur een 31-jarige motorrijder uit Weert op de Victor de Stuersstraat aangehouden wegens het rijden zonder helm. Hij werd meegenomen naar het bureau waar tevens een ademanalyse is afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs en was de motor niet verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn motor in beslag is genomen. Daarnaast kreeg hij een rijverbod voor 11 uur opgelegd.

De politie wil bij bestuurders blijven benadrukken dat alcoholgebruik direct van invloed op de rijvaardigheid is. Bij twee of drie glazen alcohol is de kans op een ongeval al anderhalf keer groter. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf waardoor jaarlijks veel slachtoffers vallen. Daarom houdt het verkeershandhavingsteam regelmatig alcoholcontroles verspreid door Limburg-Noord