Gemeente Rotterdam

Uitreiking Rotterdamse vrijwilligersprijs 2003 (11-12-03) Op 12 december zal wethouder Van der Tak tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis bekend maken welke organisatie de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2003 wint.

De jury van de Rotterdamse Vrijwilligersprijs heeft uit de 111 inzendingen vijf categorie-winnaars gekozen die zijn genomineerd voor de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2003. Ook is er per categorie een opvaller geselecteerd die in aanmerking komt voor een bijzondere vermelding of in het geval van een organisatie jonger dan drie jaar - een aanmoedigingsprijs.

De gemeente Rotterdam zal de winnaar belonen met een trofee en een bedrag van 7.500. De Vincentiusvereniging schenkt bovendien ieder jaar 1.200 aan de winnaar. De andere categoriewinnaars winnen een bedrag van 750. Aan een bijzondere vermelding of aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van 500 verbonden.

De Rotterdamse Vrijwilligersprijs is door het College van Burgemeester en Wethouders in 1989 ingesteld om het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen en het vrijwilligerswerk in brede zin te stimuleren. Organisaties die uit vrijwilligers bestaan of die in belangrijke mate op de inzet van vrijwilligers steunen kunnen naar de prijs meedingen, mits ze een rechtspersoonlijkheid bezitten.

De jury is eind 2002 geheel vernieuwd, omdat voor diverse juryleden het eind van hun termijn in zicht kwam. De jury van de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2003 staat onder voorzitterschap van prof.dr. Luck van Leeuwen. De overige leden zijn mr. Wilma Gillis-Burleson, de heer Duco Hoogland, mevrouw Marina van Houweninge-Vos en de heer Jaap Noordenbos.