Partij van de Arbeid



PERSBERICHT



Den Haag, 9 december 2003



PvdA-congres in Groningen



Vrijdag 12 december en zaterdag 13 december komt het congres van de Partij van de Arbeid bijeen in Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Tijdens deze twee dagen komen onder meer de voorstellen over partijvernieuwing 'Gewoon Samen Doen', de vaststelling van het Europees Manifest, verkiezingen voor diverse partijorganen, waaronder het partijbestuur, en de vaststelling van de kandidatenlijst voor het Europees Parlement aan de orde. De actuele politiek en de toespraak van Wouter Bos vormen op zaterdagmiddag het sluitstuk van het congres.



Tijdens het PvdA-congres vinden er ook diverse debatten in de wandelgangen plaats. Deze bijeenkomsten beginnen vrijdag om 11.00 uur. Naast debatten over de gekozen burgemeester, Europa en de Conventie, Globalisering en Duurzaam Energiebeleid is er een informatiemarkt over Europa.



Het plenaire deel van het congres begint vrijdag om 13.00 uur. Na het welkomswoord van de burgemeester van Groningen, Jacques Wallage, spreekt het congres onder meer over de partijvernieuwing en over de samenstelling van het Politiek Forum. Vervolgens wordt voor de dinerpauze het Europees Manifest vastgesteld.



Om 19.00 uur wordt het congres toegesproken door Giuliano Amato, vice-president van de Europese Conventie. Hierna volgt de vaststelling van de kandidatenlijst voor het Europees Parlement. De PvdA-lijsttrekker voor het Europees Parlement, Max van den Berg, sluit dit onderdeel af met een toespraak.



Om 21.45 uur wordt het congres geschorst, waarna er in Martiniplaza een groot feest losbarst.



Zaterdag 13 december wordt het congres om 10.30 uur heropend. Na de bespreking van diverse beleidsverslagen volgt de verkiezing van onder andere de leden van het partijbestuur en de PES-delegatie. Aansluitend spreekt PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole de aanwezigen toe.



Na de lunch, om 13.15 uur, wordt de politieke actualiteit besproken en neemt het congres afscheid van onder meer de vertrekkende partijbestuursleden. Aansluitend spreekt de politiek leider van de PvdA, Wouter Bos. Rond 15.00 uur wordt het congres afgesloten.



Naast de onderdelen in de plenaire zaal vindt zaterdag tevens de aftrap plaats van het fundamentele debat over de PvdA-beginselen. Ook zijn er debatten met leden van de projectgroepen die zich bezighouden met de grote partijdebatten op het gebied van Zorg en Integratie & Immigratie. Daarnaast vindt u in de wandelgangen een informatiemarkt over het werk van vrijwilligers in het noorden van het land en verschillende kraampjes met informatie over de partij.



Wij verzoeken u ons vooraf via e-mail (E.vVenetie@tk.parlement.nl) of telefonisch


(070 - 318 26 94) te laten weten of u aanwezig zult zijn.





Partij van de Arbeid