Ministerie van Defensie


---


---

foto: de militaire wereldspelen zitten er weer op. Nederland brengt een gouden (judo) en een bronzen (degenschermen) medaille mee naar huis (Hennie Keeris)

Militaire Wereldspelen in Italië afgesloten

11-12-2003

De president van het Conseil International du Sport Militaire (CISM), kolonel Giani Gola, heeft donderdagavond (11 december) de derde editie van de Militaire Wereldspelen in Catania (Sicilië) afgesloten. De Nederlandse delegatie van 130 atleten, officials en begeleiders, keert vrijdagmiddag met twee medailles terug op vliegveld Eindhoven.

Luchtmachtluitenant Mark Huizinga (judo) en luitenant ter zee (marine) Sonja Tol (degenschermen) veroverden respectievelijk goud en brons. Het is mooi dat we prijzen hebben gewonnen, maar ik vond het nog belangrijker dat onze sporters keihard hun best hebben gedaan en zich gedisciplineerd hebben gedragen. Het motto van CISM, vriendschap door sport, is volledig waargemaakt, zei Chef de Mission luitenant-kolonel Michel van Meurs (marechaussee) na de sluitingsceremonie.

Behalve de twee medailles waren er nog heel wat successen te melden. Zo haalden de zwemsters wachtmeester (marechaussee) Amarins Doevendans en sergeant-1 (landmacht) Francoise Heijdeman-Duran tal van finales. De atletiekploeg kende succes via sergeant (luchtmacht) Ronald Bassa, die in een zeer sterk bezet veld de finale haalde op de 1500 meter. De onderofficier werd uiteindelijk achtste. De damesvolleybalploeg miste het brons door een nederlaag tegen thuisland Italië.

Na Italië (1995), Kroatië (1999) en opnieuw Italië is India het volgende land waar de Militaire Wereldspelen worden gehouden. In oktober 2007 zal de vierde editie plaatsvinden.