Socialistische Partij

Overtuig het CDA: zet geen gezinnen op straat

SP-Kamerlid Jan de Wit roept iedereen op om de CDA-Kamerfractie ervan te overtuigen dat er geen vluchtelingen op straat mogen worden gezet. Onder andere via een e-mailactie wil de SP voorkomen dat minister Verdonk, gesteund door de VVD en het CDA, in de komende weken een grote groep asielzoekers uit huis zet die hier niet kunnen blijven, maar ook niet terug kunnen naar hun land van herkomst.

Jan de Wit: "Een partij als het CDA zou dit voornemen met kracht moeten verwerpen. Daarom doet de SP in het bijzonder een beroep op lokaal actieve CDA'ers, maar ook op gewone burgers: laat de CDA-fractie in de Kamer weten dat het geen gezinnen in de kou moet zetten."

"Nog afgezien van de winterkou is het inhumaan, hardvochtig en onverantwoord om gezinnen op straat te dumpen. De minister heeft nog steeds geen plan klaarliggen om deze mensen daadwerkelijk het land uit te zetten. Het gevolg is dat de problemen op de stoep van gemeenten worden gelegd, die vaak geen kant op kunnen omdat de noodopvang overvol zit. Het is dan ook terecht dat een groeiend aantal gemeenten niet meewerkt aan huisuitzettingen."

"Ik roep alle christen-democratische wethouders, burgemeesters, maar ook gewone burgers op om van de CDA-fractie in de Kamer te vragen geen gezinnen op straat te zetten, totdat er een sluitende oplossing is gevonden voor hun toekomst."