Politie Zeeland

O-8577-2003 DERDE CONTROLEAKTIE PROJECT IN GOES UIT

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tussen 23.00 uur en 04.30 uur voor de derde keer de controleaktie van het project "In Goes Uit" gehouden waarbij in totaal 209 voertuigen werden gecontroleerd.

De doelstelling van het project is het aantal geweldsmisdrijven in het uitgaanscentrum van Goes te doen verminderen en het veiligheidsgevoel te doen vergroten. Iedereen die gecontroleerd werd, ontving de speciaal ontwikkelde folder "In Goes Uit ".

Resultaat:
1 Persoon aangehouden die 570 pillen in zijn auto vervoerde waarvan de herkomst en samenstelling niet kon worden achterhaald. De pillen zullen nader onderzocht worden.
1 Bestuurder aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Hem werd door het Openbaar Ministerie direct een boete van 200,- euro opgelegd die ter plaatse betaald werd.
1 Bestuurder werd aangehouden omdat hij 8,6 gram weed bij zich had. Hem werd een boete van 100,- euro opgelegd die direct betaald werd.
1 Bestuurder en een inzittende van een personenauto werden aangehouden omdat zij een wapenstok, 9 zakjes coke, 10 xtc-pillen en een patroonhouder van een pistool bij zich hadden. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.
4 Bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zij kregen ieder een dagvaarding uitgereikt. Eén van hen had ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid gedronken. Van hem werd ter plaatse het rijbewijs ingenomen.
1 Persoon van buitenlandse afkomst, die zich niet kon legitimeren, kreeg een boete van 28,- euro opgelegd die direct betaald werd.
1 Bestuurder werd aangehouden omdat hij nog boetes had openstaan voor een bedrag van 288,75 euro. Hij betaalde deze boetes direct.

Verder werden er nog diverse bekeuringen uitgereikt voor o.a. het niet kunnen tonen van een rijbewijs, niet dragen van de autogordel en geen of niet juiste verlichting.

Aan dit project werd meegewerkt door de diverse interne diensten van de politie Zeeland, zoals leden wijkteams, vrijwillige politie en de recherche, het Openbaar Ministerie in het kader van het lik op stuk beleid, de Koninklijke Marechaussee, een speurhondengeleider van het Korps Landelijke Politiediensten en vrijwilligers van 3VO.



Politie Zeeland