Utrecht stad 11.07 uur

Utrecht 13-12-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Verkeerscontrole

UTRECHT - In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Rijksdienst Wegverkeer en de ANWB organiseerde de politie Utrecht vrijdagavond van 15.00 22.00 uur een grootscheepse verkeerscontrole.

De controle vond plaats rondom het Herculesplein.

Er werden 206 voertuigen gecontroleerd waarvan er één in beslag werd genomen omdat deze mogelijk gestolen is.

Twee bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed ( 495 en 475 ug/l).

In totaal ontvingen 51 bestuurders een proces-verbaal. De meest voorkomende overtredingen waren het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het niet dragen van de autogordel en het rijden met mistverlichting aan terwijl dit niet mocht.

Twee automobilisten waren aan het bellen met de telefoon in hun hand; ook zij werden hiervoor bekeurd.

Ook werd er voor duizenden euros aan openstaande boetes geïncasseerd.

Getuigen gezocht van beroving

UTRECHT - Een 34-jarige vrouw uit Utrecht werd vrijdagavond om 19.00 uur beroofd van haar handtas nadat zij geld had opgenomen uit een pinautomaat aan t Goylaan.

De vrouw parkeerde haar auto ter hoogte van het postkantoor aan t Goylaan en ging naar de pinautomaat om geld op te nemen. Nadat zij weer in haar auto was gestapt, deed een jongen het portier open en wilde haar tas wegnemen. De vrouw kon het hengsel eerst nog vasthouden, maar nadat zij door de jongen werd getrapt en bedreigd, zag de jongen kans met de tas weg te vluchten samen met een andere jongen.

Signalement van de jongens: 12 15 jaar oud, beiden droegen een zwarte jas en spijkerbroek. De jongen die de vrouw beroofde droeg een opvallende vliegenierspet met kleppen over de orden en een klep aan de voorzijde in de kleur zwart. Ook had hij een plastic tas bij zich in de kleur geel met rode opdruk.

De politie zoekt getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844. Ook kunnen getuigen zich anoniem melden via telefoonnummer 0800-7000.

Overvaller aangehouden

UTRECHT Een 34-jarige Utrechter werd vrijdagavond om 19.45 uur aangehouden. De man wordt ervan verdacht rond 18.00 uur dezelfde avond een overval te hebben gepleegd in een winkel aan de Amsterdamsestraatweg.

De overvaller ging omstreeks 18.00 uur de winkel in en bedreigde een medewerkster met een mes. Met een onbekend geldbedrag verliet de man de winkel.

Een getuige van de overval herkende de man die daardoor later op de avond kon worden aangehouden in een woning aan de Blois van Treslongstraat.

In die woning werden nog twee andere mannen aangetroffen die iets op hun kerfstok hadden. De ene man, een 29-jarige Utrechter, had nog 45 dagen in de gevangenis tegoed. Bij de andere man, een 32-jarige Utrechter, werd heroïne aangetroffen.

Het drietal werd ingesloten in het politiebureau.

Maniak op de weg

UTRECHT - Een 22-jarige man uit Amsterdam werd vrijdagochtend omstreeks 07.45 uur aangehouden nadat hij in de omgeving van de Marnixlaan en Geuzenstraat de weg onveilig had gemaakt.

Surveillerende agenten reden op de Marnixlaan richting het Zandpad toen zij op de linkerrijbaan een auto met veel te hoge snelheid zagen rijden. De automobilist stond vol op de rem toen hij de politie-auto ontdekte. Vervolgens negeerde hij het stopteken dat werd gegeven en reed de Marnixbrug over, tegen het verkeer in. Hierbij veroorzaakte hij de eerste aanrijding door tegen een auto te botsen.

De man vluchtte per auto richting de J.S. de Rijkstraat en vervolgens de Geuzenstraat in. Op het kruispunt van de Marnixlaan met de J.S. de Rijkstraat reed hij opnieuw tegen een auto aan.

Aan het eind van de Geuzenstraat verloor hij de controle over het stuur en nadat de auto tot stilstand was gekomen, rende hij weg. Hij werd geraakt door de voorzijde van de politie-auto waardoor hij ten val kwam. Hij raakte niet gewond en vervolgde zijn vlucht. Na een korte achtervolging door een agent werd hij aangehouden. Omdat de man erg agressief was, moest hij met geweld geboeid worden. Zijn bijrijder was inmiddels door de andere agent gearresteerd. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht.

Tegen de bestuurder werden diverse processen-verbaal opgemaakt. Zijn bijrijder werd overgedragen aan de vreemdelingendienst aangezien hij illegaal in Nederland verblijft.

Verlichtingscontrole

VLEUTEN en DE MEERN Op drie locaties werden vrijdagochtend fietsers gecontroleerd of hun verlichting in orde was. In Vleuten was dit op de Schoolstraat, in De Meern op de Maarndijk en de Van Lawick van Pabstlaan.

Er werden 66 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 34 in Veldhuizen, 29 op de Schoolstraat en 3 op de Meerndijk.