Politie Groningen

Persberichten zaterdag 13 december 2003

Provincie Groningen, 13-12-2003 -

Groningen: drie gewonden bij steekincident De politie heeft vrijdagnacht in de Orchideestraat een 28-jarige man aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De Stadjer was onder invloed van drank een horecagelegenheid aan de Pop Dijkemaweg binnengekomen, waarna hij al snel onenigheid kreeg met drie mannen, allen in de leeftijd van 22 jaar uit Groningen. De onenigheid ontaardde vervolgens in duw- en trekwerk, waarna de verdachte één van de mannen met een mes in het bovenlichaam steekt. Hierop weten de twee andere mannen de verdachte naar de grond te werken, maar worden ook zij in hun benen gestoken. In de commotie weet de verdachte te ontkomen. De drie slachtoffers werden met hun steekverwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie hoorde diverse getuigen. Op basis hiervan kon de politie de verdachte uiteindelijk traceren en inrekenen. Op aanwijzing van de verdachte werd het mes in een put aangetroffen. De politie nam diverse kleding van de Stadjer in beslag. Hij werd ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord. Twee van de gewonde mannen konden na behandeling het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer met de steekwond in de borst werd in het ziekenhuis opgenomen. Zijn verwonding is niet levensbedreigend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het steekincident.

Groningen: Stadjer bedreigt en beledigt agenten De politie heeft in een woning aan de Herepoortenmolendrift een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging, belediging en ambtsbelemmering. De politie kreeg een melding binnen dat in de woning van de Stadjer werd gevochten. Op het moment dat de agenten bij de woning arriveerden, kwam de verdachte naar buiten en nam hij een agressieve houding aan. In de woning troffen de dienders de vriendin van de verdachte aan. Zij gaf aan dat er inderdaad ruzie was ontstaan. Hierop werd de Stadjer nog kwader, waarna hij de politieagenten in woorden bedreigde en beledigde. Op dat moment wilde hij de dienders te lijf gaan, waarna hij met pepperspray werd bespoten. Met veel moeite konden de agenten de man overmeesteren. De verdachte werd ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Groningen: bromfietscontrole leidt tot 27 bekeuringen De politie heeft vrijdagmiddag bij de kruising Grote Beerstraat met de Dierenriemstraat een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden ongeveer 50 bromfietsen gecontroleerd. Zestien bromfietsen hadden een te hoog vermogen. Daarnaast bekeurde de politie onder meer voor het rijden op het trottoir, het niet dragen van een helm, het opgeven van een valse naam en het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat. In alle gevallen werd een bekeuring uitgedeeld. De controle werd uitgevoerd door jeugdagenten en motorrijders.

Groningen: politie houdt oplichter aan In een bankgebouw aan de Dierenriemstraat heeft de politie vrijdagmiddag een 23-jarige man uit Opende aangehouden voor oplichting en valsheid in geschrifte. De man probeerde met behulp van een uniform van een belbedrijf en enkele valse loonstroken een lening te krijgen van de bank. De bankmedewerker vertrouwde de zaak niet. Al snel bleek dat de verdachte niet bij het belbedrijf werkte. De politie werd gewaarschuwd, waarna de oplichter werd ingerekend. Hij werd gehoord op het politiebureau. De bedrijfskleding en de valse loonstroken zijn in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Hij bekende de oplichting en de valsheid in geschrifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: pizzakoeriers beroofd Twee onbekende mannen hebben vrijdagavond op de Kremersheerd een 16-jarige pizzakoerier uit Sauwerd beroofd . De jongen moest een pizza afleveren op een adres in de wijk Beijum. Op het moment dat hij vlakbij het opgegeven adres was, werd hij door de twee straatrovers tot stoppen gedwongen. Het slachtoffer werd met een mes bedreigd, waarna hij een klein geldbedrag afgaf. Met de buit wisten de mannen te ontkomen. Dezelfde avond werd nog een tweede pizzakoerier beroofd. Ook deze bezorger moest een pizza afleveren op een adres in de Munsterheerd. Op aanbellen bij het opgegeven adres werd de deur niet geopend, waarna hij weer op zijn bromfiets wilde vertrekken. Hierop werd hij van achteren belaagd. Hij werd door de straatrovers bedreigd en moest geld, een mobiele telefoon en de pizza afgeven. Dit gebeurde, waarna de verdachte konden ontkomen. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar beide straatroven. De politie beschikt over een signalement van de verdachten. Ook onderzoekt de politie of beide overvallen zijn gepleegd door dezelfde mannen.

Groningen: vervelende verdachten aangehouden De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat een 22 jarige vrouw en een 38-jarige man, beiden uit Groningen, aangehouden voor respectievelijk belediging en het niet voldoen aan een bevel. Politieagenten spraken een fietser aan, omdat deze in het voetgangersgebied fietste. Hierop hitste de vrouw de overtredende fietser op om door te fietsen. Ook schold ze de dienders uit. De vrouw werd hierop aangehouden. De man bemoeide zich vervolgens met de aanhouding van de vrouw. De agenten vorderden van de man om weg te gaan. Hieraan gaf de Stadjer geen gevolg, waarna ook hij werd ingerekend. Beide verdachten werden ingesloten. Zij worden vandaag gehoord.

Delfzijl: man beledigt politieagenten De politie heeft vrijdagnacht in de Engelsestraat een 21-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor belediging. De politie controleerde een personenauto, waarin de Delfzijlster als passagier achterin zat. Zonder aanleiding schold de verdachte de controlerende politieagenten uit. Hij werd voor belediging meegenomen naar het politiebureau. Bij fouillering trof de politie enkele patronen in de kleding van de Delfzijlster aan. De munitie werd in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Stadskanaal: fietster gewond na botsing met voetganger Een 69-jarige vrouw is vrijdagmiddag bij een verkeersongeval op de Oude Markt gewond geraakt. Aan de vrouw werd door een 24-jarige man uit Veendam als voetganger geen voorrang verleend. De Veendammer wilde de rijbaan van de Oude Markt oversteken, maar zag daarbij de vrouw op haar fiets over het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val. Zij brak hierbij haar pols en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: jongen aangehouden voor vernieling De politie heeft vrijdagavond op de Navolaan een 17-jarige jongen uit Eext aangehouden voor vernieling. De Drent bevond zich in een groepje jeugd en had een ijzeren afvalcontainer aangeduwd. De container rolde vervolgens naar beneden en kwam tot stilstand tegen een ijzeren hekwerk van een parkeergarage. Het hek raakte beschadigd. Uit onderzoek werd vastgesteld dat de verdachte de vernieling op zijn geweten had. De Drent wordt overgedragen aan bureau Halt om een alternatieve straf te ondergaan. Na verhoor werd de jongen aan zijn ouders overgedragen.