Heuvelrug 12.10 uur

Utrecht 13-12-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Controles in Veenendaal

VEENENDAAL Vrijdag werden vijftien bromfietsers gecontroleerd in Veenendaal. Er werden zeven processen-verbaal uitgeschreven, vier wegens het overschrijden van de maximum snelheid, een voor een niet deugdelijke stuurinrichting, een voor rijden op het fietspad en een voor het niet vastgespen van de kinband.

In het centrum werd s avonds ook toezicht gehouden. Hier werden diverse fietsers bekeurd omdat ze fietsten in voetgangersgebied of geen verlichting hadden op hun fiets.

Toezicht in Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE In en rond het centrum van Wijk bij Duurstede werd toezicht gehouden op onder andere parkeergedrag en overlast jeugd.

Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor parkeren zonder parkeerschijf. Diverse hangjongeren werden aangesproken en verzocht het gebied te verlaten, wat zij ook deden.

Het was een rustige avond in het centrum.

Oproerkraaier aangehouden

VEENENDAAL - Een 20-jarige man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Markt in Veenendaal. De man was betrokken bij een vechtpartijtje op de Markt en voldeed niet aan de vordering van de agenten om zich te verwijderen. Ook bedreigde hij een agent. Deze trok zijn wapenstok om zijn woorden enige kracht bij te zetten.

De verdachte werd geboeid afgevoerd naar het politiebureau en aldaar ingesloten.

Asielzoeker

VEENENDAAL - Een 24-jarige man (woonplaats onbekend) werd vrijdagavond om 23.45 uur aangehouden in de Tuinstraat. De man werd door surveillerende agenten aan de kant van de weg gezet omdat een dimlicht niet werkte. De 24-jarige bestuurder kon geen rijbewijs tonen. Op het bureau bleek de man een valse naam te hebben opgegeven. Hij werd hiervoor ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie omdat bleek dat hij asiel wilde aanvragen.