Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht 13-12-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Vrouw beroofd

LEUSDEN Een 56-jarige vrouw werd vrijdagavond tussen 21.10 en 21.15 uur beroofd van haar tas toen zij op de Korte Geer liep.

Zij werd op haar schouder getikt en zag dat er een man achter haar stond. Hij zei tegen haar dat ze haar tas moest afgeven en bedreigde haar. Na enig duw- en trekwerk kwam de vrouw ten val en de man ging er met de tas vandoor.

Signalement van de verdachte: licht getinte huidskleur, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang, normaal postuur, tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg een donkere muts, een donker leren jack en had een buitenlands accent.

De politie zoekt getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844. Ook kunnen getuigen zich anoniem melden via telefoonnummer 0800-7000.

Onder invloed achter het stuur

LEUSDEN Een 40-jarige man uit Leusden werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht betrapt toen hij met een slok teveel op zijn bromfiets bestuurde. Hij kwam op de Heiligenbergerweg ten val toen hij uitweek voor een bestelauto hij over het hoofd had gezien en voorrang had moeten verlenen. De bestelauto week uit en de bestuurder voorkwam zo een aanrijding. Agenten kwamen ter plaatse en constateerden dat de adem van de man naar alcohol rook. Zij onderwierpen hem aan een blaastest. Hij had 615 ug/l in zijn lichaam.

De bromfiets was enigszins beschadigd, er was geen persoonlijk letsel.

Dronken man rijdt tegen autos aan

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 33-jarige man (woon of verblijfplaats onbekend) aangehouden. De man reed op de Havik en getuigen zagen dat de man diverse geparkeerde autos aanreed.

De man werd staande gehouden en door agenten onderworpen aan een blaastest. Hij had een alcoholpromillage van 1150 ug/l in zijn lichaam.

Man weigert stationshal te verlaten

AMERSFOORT - Een 22-jarige man uit Dronten werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 2.40 uur aangehouden op het station in Amersfoort.

De man weigerde samen met twee vrienden de stationshal te verlaten. Hij beledigde NS-personeel op het station die de politie inschakelde. Toen agenten ter plaatse kwamen, verdween het drietal naar buiten. De 22-jarige man werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van belediging van een ambtenaar in functie.