Politie Drenthe

Zaterdag 13-12-03

Emmen 13-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Fietser gewond bij aanrijding

ASSEN - Vrijdagmiddag is een 12-jarige jongen uit Boven Smilde gewond geraakt bij een aanrijding op de Maria in Campuslaan. Hij wilde deze weg oversteken vanaf het fietspad Reest en zag daarbij een auto, bestuurd door een 29-jarige inwoner van Rhoon, over het hoofd. De jongen is met onbekend hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Met auto tegen boom

GIETEN - Vrijdagavond is een 28-jarige inwoner van Groningen gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Gasselterweg. De man reed met zijn auto over de Varik en bij de T-kruising met de Gasselterweg schoot hij rechtdoor en botste tegen een boom. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. Daar de man rook naar het gebruik van alcohol, is van hem een bloedproef genomen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Onder invloed

HOOGEVEEN - Bij controle van een auto op de Blankenslaan-Oost, bleek de 40-jarige bestuurder uit Hoogeveen teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 0.7 promille. Hij kreeg, in het kader van snelrecht, een boete van 190,- opgelegd.

ASSEN - Op de Europaweg-West kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist op de verkeerde weghelft en botste bijna frontaal op een hem tegemoet komende politieauto. De politie kon door snel uit te wijken een aanrijding voorkomen. Na een korte achtervolging kon de auto gecontroleerd worden, waarbij bleek dat de 26-jarige bestuurder uit Assen teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en blies vervolgens 1.6 promille. De verdachte had nog een proeftijd van twee jaar en een ontzegging van 6 maanden voor het rijden onder invloed.

Diefstal auto

HOOGEVEEN - Een 38-jarige inwoonster van Hoogeveen parkeerde vrijdagavond haar auto voor haar woning aan de Tulpenstraat. Een poos later bemerkte ze plotseling dat haar auto, een Deawoo Matiz, verdwenen was. Vermoedelijk is zijn bij naar binnen lopen, haar sleutels verloren en heeft de dader hier dankbaar gebruik van gemaakt. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

Inbraken bij bedrijven

ROGAT - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Kosterweg. De daders wisten in het pand te komen door het forceren van een deur. Er lijkt alleen een bedrag aan geld vermist te worden. Gekeken moet nog worden wat en hoeveel er precies weg is.

RODEN - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Westeresch, hebben de daders in de nacht van vrijdag op zaterdag, een kluis opgemaakt. Zij zijn er met een onbekend bedrag aan geld vandoor gegaan. De daders waren binnen gekomen door het vernielen van een deur. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.

Winkeldievegge

ASSEN - Vrijdagmiddag werd bij een winkel aan de Gedempte Singel, een 28-jarige inwoonster van Groningen betrapt bij het stelen van een paar spijkerbroeken. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tijdens het onderzoek kwam vast te staan dat de vrouw een valse naam had opgegeven en dat ze nog 118 hechtenis te goed had voor eerdere vergrijpen. Ze is ingeloten.

Ruit ingetrapt

AALDEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een 16-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam een ruit ingetrapt bij de soos aan de Aelderstraat. Hij was kwaad omdat het sluitingstijd was en hij eruit moest. Hij is aangehouden en verhoord. Hij gaat het HALT traject in. De jongen is overgedragen aan zijn ouders.

Vernieling en bedreiging

DALEN - Vrijdagavond is op het vakantiepark aan de Reindersdijk een 18-jarige inwoner van Coevorden aangehouden. De jongeman had even daarvoor een autoruit ingeslagen en enkele personen bedreigd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Portiek opgeblazen door vuurwerk

HOOGEVEEN - Aan de Calkoenstraat werd zaterdagmorgen in alle vroegte, een portiek van een flat opgeblazen door vuurwerk. Alle ruiten waren stuk en zelfs een gedeelte van de sponning, van de toegang naar de berging, was weggeblazen. Gezien de restanten van het vuurwerk, is er vermoedelijk een lawinepijl ontstoken.

Caravan in de brand

ASSEN - Op een parkeerplaats aan de Renbrandtlaan is vrijdagavond een caravan in vlammen opgegaan. De brandweer kwam nog wel ter plaatse om het geheel te blussen, maar kon niet voorkomen dat er maar weinig overbleef. Volgens getuigen waren jongelui eerder op de avond bezig geweest de caravan te verplaatsen. Oorzaak van de brand in niet duidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Schade is niet bekend.

Vernieling taxi

HOOGEVEEN - Aan de Klaverkamp is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige Hoogevener aangehouden, nadat hij vernielingen had aangericht aan een taxi. Vermoedelijk is de man kwaad geworden na wat strubbelingen in de relatiesfeer en heeft vervolgens zijn fiets op een taxi gegooid. Hij is ingesloten en het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.

Roel Hallink, tel.: 06-51528156