1e persbericht van zaterdag 13 december 2003

Eindhoven 13-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbrekers bedreigen eigenaar auto

Zaterdagochtend rond 2.00 uur is een 34-jarige Eindhovenaar bedreigd door twee auto-inbrekers. Hij zag dat het duo op de Binnenwiertzstraat aan het inbreken was in zijn auto. Toen hij er naar toe ging, rende het tweetal weg. De man ging er achteraan, maar toen één van de twee inbrekers een mes trok en daarmee de man bedreigde, staakte hij de achtervolging. Het duo ging er vervolgens te voet vandoor in de richting van de Edenstraat. Het gaat om twee blanke mannen, waarvan er één ongeveer 24 jaar oud is, een slank postuur heeft en blond/rossig kort haar met stekeltjes heeft. De ander is ongeveer 28 jaar oud, met een fors postuur, kort zwart haar, en een zwart snorretje met ringbaardje. Ze droegen beide een kort zwart jack.

Eindhoven: Aanhouding voor betalen met vals geld

Een 18-jarige inwoner van Utrecht is vrijdagavond rond 21.00 uur aangehouden in een winkel in de Heuvelgalerie. Hij wilde daar betalen met een vals biljet van 200 euro. Het winkelpersoneel had dat in de gaten en waarschuwde de politie. De Utrechter is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Dronken vrouw opgepakt na ongeval

Een 42-jarige vrouw uit Helmond is vrijdagavond rond 21.00 uur aangehouden nadat ze onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Dat gebeurde op de Scheepstal. Ze was daar met haar auto tegen de wagen van een 43-jarige Helmonder gereden en er vervolgens vandoor gegaan. De man ging achter de vrouw aan en reed haar klem op de Jan Steenlaan. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw meegenomen naar het bureau. Daar bleek ze een alcoholpromillage van ruim 2,30 te hebben. Bovendien was haar rijbewijs ongeldig verklaard en reed ze in een onverzekerde auto. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Veldhoven: Jongens aangehouden voor aanbrengen graffiti

Vrijdagavond zijn twee jongens van 14 jaar uit Veldhoven en Eindhoven aangehouden omdat ze op een aantal plaatsen graffiti hadden aangebracht. Rond 20.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groepje jongeren verf aan het spuiten was op een schoolgebouw aan de Leuskenhei. Even later werd gemeld dat hetzelfde gebeurde bij een pand aan de Platanenlaan. Ook werd een signalement van een aantal jongeren doorgegeven. Rond 23.00 uur zagen agenten op de Dom twee jongens fietsen die aan het signalement voldeden. Ze werden aangehouden en hebben inmiddels bekend dat ze op nog meer plaatsen in Veldhoven graffiti hebben aangebracht. Er word nog bekeken welke straf ze daarvoor krijgen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Kerkakkerstraat zijn onder meer een laptop en een fototoestel weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 23.30 uur en zaterdag 3.00 uur. Een keukenraam werd geopend, waarna de woning werd doorzocht.

Valkenswaard: Auto gestolen

Vanaf de Maastrichterweg is tussen vrijdag 21.15 uur en zaterdag 1.15 uur een auto weggehaald. Het gaat om een rode Volkswagen Golf CL (ZT-46-FS).

Valkenswaard: Gewond bij aanrijding

Een jongen van 16 jaar uit Valkenswaard is zaterdagochtend rond 2.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Zeelberg. Toen hij daar samen met een 17-jarige jongen uit Leende fietste, kwam de 16-jarige jongen op de verkeerde weghelft terecht. Daar werd hij geraakt door een tegemoetkomende auto, die werd bestuurd door een 33-jarige man uit het Belgische Neerpelt. De jongen is met een hoofdwond opgenomen in het MMC in Veldhoven. De bestuurder van de auto had teveel gedronken. Hij blies op het bureau een alcoholpromillage van bijna 1,00. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Sieraden weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Ekenrooisestraat zijn sieraden weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 14.00 en 19.30 uur. Het slot van de achterdeur is geforceerd.

Someren: Dronken automobilist

Een man van 32 jaar uit Lierop is zaterdagochtend rond 0.15 uur aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Agenten zagen de man rijden op de Hollandseweg en hielden hem staande. Uit een ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van ruim 2,30 te hebben. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Gemert: Opgepakt met xtc-pillen

Een man van 23 jaar uit Best is zaterdagochtend rond 0.30 uur aangehouden in een horecazaak aan het Binderseind in Gemert. Bij fouillering bleek hij een zakje met 16 xtc-pillen bij zich te hebben. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.