Persberichten district Aa & Dommel

Boxtel 13-12-2003

MAN BEROOFD VAN GELDCASSETTE, Vught

Vrijdagmiddag is een 49-jarige man uit Helvoirt van een geldcassette beroofd. De man kwam rond 17.45 uur met zijn auto het Marktveld in Vught opgereden. Daar parkeerde hij zijn auto en stapte uit. Bij de ABN-AMRO bank wilde hij een geldcassette storten in de stortkluis. Toen hij onderweg was naar de bank werd hij voorbij gereden door een bromscooter met daarop twee mannen. Deze stopten bij hen en spraken hem aan. Een van de twee mannen stapte af en bedreigde de man met vermoedelijk een vuistvuurwapen. De man werd gedwongen met hen mee te lopen naar de Torenstraat, waar hij onder bedreiging de geldcassette met daarin enkele duizenden euro's moest afgeven. De twee mannen die donker gekleed waren wisten via de Torenstraat en de Schoolstraat in de richting van de Taalstraat in Vught te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of naar getuigen die tussen 17.35 en 18.00 uur iets hebben gezien op het Marktveld of op een van de genoemde straten. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

EETPIRAAT BLIJFT ACTIEF, Liempde

Vrijdagavond werd gemeld dat in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Liempde een man binnen zat die had gegeten en niet kon of wilde betalen. Toen de ondernemer de politie belde, was de man echter al vertrokken. Het blijkt ook in dit geval te gaan om de 39-jarige eetpiraat uit Westerhoven. De man was op 10 december aangehouden voor oplichting (in dit geval het eten zonder betalen). Vrijdagmiddag was de man juist weer in vrijheid gesteld. Overal waar de man komt, eet en drinkt hij zonder te betalen. Horecaondernemers worden geadviseerd extra attent te zijn op deze eetpiraat. Het betreft een onopvallende man met een normaal postuur en een kalend hoofd, die er verzorgd uitziet. De laatste tijd is hij vooral actief in het gebied van 's-Hertogenbosch tot Eindhoven. De man bezoekt een horecagelegenheid, waar door hem drankjes of eten worden besteld, nadat hij verschillende consumpties heeft gebruikt blijkt dat hij geen geld heeft en niet kan betalen.

TE VEEL GEDRONKEN, Vught

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.45 uur is op de Vijverbosweg in Vught een 45-jarige vrouw uit Vught bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel had gedronken. De vrouw kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 3 uur.