Ingezonden persbericht


Arnhem (Gelredome) / TT Circuit Assen, november 2003

Betreft:

Media-accreditatie World Supercross GP - Gelredome (Arnhem) 13 dec. 2003

Geachte persvertegenwoordiger,

De Nederlandse motorsportbond KNMV, Dorna, ClearChannel en het TT Circuit Assen maken u graag attent op de 2e editie van het WK-topevenement in het Gelredome, de World Supercross GP. De FIM World Supercross GP is sinds jaren het hoogst haalbare in de motorcross, vergelijkbaar met de MotoGP bij de wegrace en de Formule 1 in de autosport. Tot december 2002 speelde het circus zich alleen af in Amerika, maar vorig jaar trok dit prestigieuze kampioenschap voor het eerst naar Europa en kwam ook in actie in het Arnhemse Gelredome. Ook dit jaar komt de absolute wereldtop aan Supercrossers weer naar het Gelredome, en wel op zaterdag 13 december.

Op de 2e zaterdag in december komen nu de 30 beste Amerikaanse topcoureurs in actie, die het moeten opnemen tegen de absolute Europese motorcross-top. Tevens wordt er een Euro Cup 125cc Supercross verreden, waarin diverse Nederlandse en Belgische motorcrosserstoppers aan de start zullen verschijnen. Het Supercross-circuit wordt met 300 vrachtwagens zand (5.500 m2) op de vloer van het Gelredome aangelegd. Het definitieve deelnemersveld en verdere info ontvangt u binnenkort van ons.

In de afgelopen weken heeft via onze e-mail persservice reeds een aantal persberichten en verwijzingen naar copyright vrij fotomateriaal ontvangen. Heeft u het gemist, geen probleem. Alle berichten staan volledig op de website www.supercross.nl onder de button MEDIA, waar ook de copyright vrije foto's in HIGH RES versie gratis te downloaden zijn.

De World Supercross GP, is een werkelijk uniek serie van Grands Prix, die meetellen voor het FIM wereldkampioenschap Supercross, waarvan er slechts 2 wedstrijden in Europa worden verreden. Op 6 dec. in Sevilla en op zaterdag 13 december in het Gelredome.

Verplichte bescheiden en knipsel-kopieën

Bijgaand treft u de aanvraagformulieren aan voor de persaccreditatie. Indien u namens uw medium aanwezig wilt zijn, volgt u dan svp de instructie op het aanvraagformulier. Om voor persaccreditatie in aanmerking te komen, dient u bijgevoegd formulier volledig in te vullen en op te sturen.

U dient tevens 1 pasfoto mee te zenden, een brief van uw hoofdredactie en een aantal knipsels van eerdere publicaties over de Motorcross GP's of de World Supercross GP. De uiteindelijke toewijzing van de accreditatie geschiedt door Dorna en ClearChannel Entertainment. Niet volledig aangeleverde aanvragen worden door de internationale organisaties niet in behandeling genomen.

Persconferentie en persmiddag

Binnenkort ontvangt u van ons een uitnodiging voor de persconferentie waarbij enkele Nederlandse en buitenlandse toppers aanwezig zullen zijn. De persconferentie zal enkele weken voor het evenement in het Gelredome worden gehouden. Verder maken wij u graag attent op de foto-shoot middag op donderdag 11 december in het Gelredome met alle SX-toppers, waarvoor u op de persconferentie een uitnodiging ontvangt.

Er op vertrouwend u met deze informatie van dienst te zijn geweest, verblijven wij met vriendelijke groet namens de organisatie van de World Supercross GP - Gelredome (zaterdag 13 dec. 2003),

World Supercross GP Media-Office ClearChannel Entertainment USA KNMV

Willem Lute (National Press Officer) Denny Hartwig (Public Relations Manager) Martin de Graaff (directeur)

Tel. +31-(0) 592 - 380 380 Tel.+31- (0)26-352 85 10

Fax +31-(0) 592 - 356 911, E-mail: media@supercross.nl


---

Formulieren invullen en retoureneren aan:

World Supercross GP en TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

P.O. Box / Postbus 150, 9400 AD Assen, The Netherlands Tel. +31-592-380 380, Fax +31-592-356 911

E-mail: w.lute@tt-assen.com (office)
E-mail: delalute@wxs.nl (private)
Website: www.supercross.nl