Gemeente Nijmegen

Datum Nummer persbericht 21 november 2003 c080
---
Nijmeegs meergangendiner: buurtgenoten met elkaar aan tafel

De gemeente Nijmegen en dagblad De Gelderlander willen er voor gaan zorgen dat op zaterdag 13 december in Nijmegen een groot aantal buurtgenoten met elkaar aan tafel gaat. Het moet een meergangendiner worden in de letterlijke zin van het woord: elke gang wordt op een ander adres geserveerd. Doel van het meergangendiner is de ontmoeting: principe is dat mensen die elkaar niet kennen bij elkaar gaan eten.

Dit jaar staat Nijmegen in het teken van ontmoetingen tussen mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen. Doel van deze activiteiten is het kennis maken met elkaar, het krijgen van inzicht in elkaars achtergrond en cultuur en normen en waarden. Anders gezegd; niet langs maar mét elkaar leven. Het meergangendiner, dat de titel 'Nijmegen Eet' heeft meegekregen, is het slotakkoord van het Jaar van de Ontmoeting.

Het principe van 'Nijmegen Eet' is simpel. Iedereen kan zich opgeven voor dit eetfestijn. Mensen die zich opgeven worden door de organisatie aan twee andere huishoudens uit hun buurt gekoppeld. Het is de bedoeling dat de drie huishoudens bij elkaar een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht gaan eten. Het voorgerecht wordt gegeten bij voorbeeld meneer Jansen. Vervolgens gaat men voor het hoofdgerecht naar het huis van mevrouw De Vries. Het gezelschap gaat daarna voor het nagerecht naar de familie Klaassen.

Dankzij een samenwerking met winkeliers krijgen mensen die zich opgeven korting bij hun boodschappen die nodig zijn voor het eten op 13 december. Bovendien geeft De Gelderlander aan elk deelnemend huishouden een boekje met een serie ANWB-fietsroutes zodat het etentje een leuk vervolg kan krijgen. De gemeente Nijmegen zorgt ervoor dat bij iedere deelnemer een lekkere fles Ontmoetingswijn op tafel komt. Verder kunnen deelnemers op de eetavond zelf bezoek krijgen van artiesten of leden van het college van burgemeester en wethouders. Genoeg redenen om aan dit eetfestijn deel te nemen en onbekende buurtgenoten te ontmoeten.

Voor meer informatie kan men terecht bij de gemeentelijke website www.nijmegen.nl (klik op 'Leven in Nijmegen' en vervolgens 'Integratie en Ontmoeting'). Daar is ook een inschrijfformulier te vinden. Ook via de website van De Gelderlander (www.gelderlander.nl , regio Nijmegen) is alle informatie terug te vinden. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Silvia Ragas van de gemeente Nijmegen ( tel. 3292350)op werkdagen van 09.00-17.00 uur en met de stadsredactie van De Gelderlander, eveneens op werkdagen van 08.30 - 16.00 uur (tel. 3650485). Tijdens de avonduren kan tot 21.00 uur voor vragen ook gebeld worden met tel. 3650486.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380, en met Eric Reijnen van De Gelderlander, 06-20368041

Gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht