Ingezonden persbericht

P e r s b e r i c h t

Amersfoort, 28 november 2003

"Brr at the Zoo"

Levende kerststal, witte tijgerwelpen en sleetje rijden in Dierenpark Amersfoort

Op 13, 14, 20 en 21 december is Dierenpark Amersfoort gehuld in winterse sferen. Het park is geopend tot 21.00 uur en vanaf 16.00 uur is er van alles te beleven. Het park is verlicht met knisperende vuurkorven, lantaarns en grote kerstbomen met heel veel lampjes. Gasten genieten van de levende kerststal, een smakelijke proeverij en kunnen ook de pasgeboren witte tijgertjes bezoeken.

Sleetje rijden en schimmenspel

Het schemert al als de eerste gasten het winterse park betreden. Bij de entree brengt een sfeervol zangkoor kerstliederen ten gehore en zorgt de kerstman bij zijn arrenslee voor een warm welkom. Terwijl de avond valt, kijken de dieren vanuit hun mooi verlichte verblijven toe hoe sportieve gasten zich wagen aan een wedstrijd sleetje rijden. In het Knuffelpleintheater kunnen de kinderen zich laten schminken en vertelt de kerstman midwinterverhalen. Heel speciaal is het Speel-o-Droom. Deze speeltuin is mooi verlicht. De schaduwval maakt het klimmen en glijden hierdoor tot een spannend schimmenspel.

Levende kerststal

In het decor van de Stad der Oudheid wordt onder toeziend oog van de dwergezels het kerstverhaal verteld bij de levende kerststal. De witte tijgerwelpen zorgen voor een vrolijke noot. Zij zijn voor het eerst buiten te zien en zijn onder begeleiding van moeder Reena op ontdekkingsreis door het verblijf. Niet alleen op de gebaande paden, maar ook achter de schermen zijn de gasten welkom. Op de binnenplaats bij de roofdieren vertelt een verzorger over het voeren van de roofdieren. Onder het genot van live kerstmuziek kunnen gasten een rondje door het park maken met paard en wagen.

Smakelijke Proeverij

In parkrestaurant De Olifant kan de gast terecht bij de gezellige proeverij. Van stamppotten tot een broodje beenham of een heerlijke kop erwtensoep, voor ieder is er wat wils. Het hoogtepunt van de proeverij is een heuse toetjestoren.

Prijzen

De entreeprijs voor Brr at the Zoo is ¤ 9,95 per persoon (exclusief proeverij, drankjes, overige versnaperingen en de rit met de paardenwagen). De speciale entreeprijs geldt vanaf 16.00 uur. Abonnementhouders mogen gratis naar binnen.


---

Noot voor de redactie;

Ingezonden persbericht