Gemeente Heerlen

Beeldende kunstroute te volgen op 13 en 14 december

Kunstenaars in Parkstad Limburg stellen atelier open

In het weekend van 13 en 14 december worden in Heerlen en de andere Parkstad Limburg-gemeenten voor de vierde keer de open atelierdagen georganiseerd. In een persoonlijke en bijzondere sfeer kunt u in de ateliers van de deelnemende kunstenaars kennis maken met een grote diversiteit aan beeldende kunst zoals keramische objecten, schilderijen, tekeningen, installaties, fotografieën, juweelontwerpen, glastechnieken, houtobjecten en grafieken. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunt u op genoemde dagen een bezoek brengen aan de kunstenaar, zijn of haar werk en het atelier van uw keuze.

In het totaal doen 63 kunstenaars mee - waarvan 33 in Heerlen - en stellen hun atelier open voor het publiek. Sommige kunstenaars kunt u zelfs in hun atelier aan het werk zien. Gelet op het grote aantal deelnemende kunstenaars is voor het publiek een speciale route langs de diverse ateliers binnen de gehele Parkstad Limburg uitgestippeld.

De aftrap voor de atelierdagen vindt dit keer plaats in Voerendaal-Ransdaal vanuit het atelier van Franscz Witte. Hier zullen op 13 december om 10.00 uur alle wethouders cultuur van de Parkstad Limburg gemeenten aanwezig zijn om de atelierdagen officieel te openen.

Een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en hun atelieradressen zijn opgenomen in de Open Atelierdagen 2003 brochure. De brochure is gratis op te halen o.a. bij het gemeentehuis van alle Parkstad Limburg gemeenten, de bibliotheken, VVV's en het ContactPunt Cultuur en Evenementen, Rector Driessenweg 6 in Heerlen.

Gemeente Heerlen, 2 december 2003
Afdeling Communicatie
Hanny Bladt, tel. (045)5604070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --