Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor de eerste keer in gloednieuw themapark:

Bijzondere Luchtvaartbeurs in Aviodrome Lelystad

Lelystad, 3 december 2003- In een mooiere locatie dan ooit tevoren vindt op zaterdag 13 en zondag 14 december de Nationale Luchtvaartbeurs plaats. Op de beurs is werkelijk van alles op luchtvaartgebied te zien en te koop, van foto's en modellen tot complete uniformen en vliegtuigonderdelen. Een (eerste) bezoek aan het gloednieuwe Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad laat zich uitstekend combineren met de luchtvaartbeurs, want de beursentree is bij de normale toegangsprijs inbegrepen.

Luchtvaartbeurs
Zeldzame vliegtuigfoto's, posters, antieke luchtvaartboeken en mooie vliegtuigmodellen, of een mooi uniform voor in de kast; bezoekers kunnen het vinden op de luchtvaartbeurs. Als het met luchtvaart te maken heeft, is de kans groot dat het op de luchtvaartbeurs, waar zelfs vliegtuigonderdelen worden aangeboden, te koop zal zijn. In de Aviodrome staan meer dan 120 stands met de meest uiteenlopende voorwerpen die iets met luchtvaart te maken hebben. Voor verzamelaars is het evenement een festijn waar kan worden gekeken, gekocht en geruild. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een leuk en boeiend dagje uit is de beurs absoluut de moeite waard. Het bekijken van de stands is bij zo'n bezoek aan het luchtvaart-themapark een attractie op zich.

Aviodrome
De Luchtvaartbeurs wordt gehouden in de dynamische binnenexpositie van 6000 m2, waar het publiek een eeuw luchtvaartgeschiedenis zelf kan beleven. Bezoekers maken een vlucht mee in de 'Pelikaan' uit 1933 en wanen zich even passagier in een historisch vliegtuig. In het unieke 'topview-theater' kan men een indrukwekkende ballonvaart over de mooiste plekjes van Nederland meemaken.. De binnenexpositie bevat ook een vlieglaboratorium waar bezoekers spelenderwijs de techniek van het vliegen kunnen onderzoeken. Naast de binnenexpositie bestaat het themapark uit een prachtig grootbeeldfilmtheater, een luchtvaartwinkel, een restaurant en een groot en dynamisch openluchtmuseum. In de openluchtexpositie staan diverse historische luchtvaartgebouwen, zoals een echte verkeerstoren van Schiphol en een nagebouwde hangaar uit 1944. In deze hangaar kunnen bezoekers onder andere de beroemde DC-2 'Uiver' zien. Het hoogtepunt op het buitenterrein is een exacte replica van het luchthavengebouw van Schiphol uit 1928. Bezoekers kunnen hier zelf de romantiek van het vliegen in de jaren twintig en dertig beleven. Op het buitenterrein bevindt zich ook een flightsimulator waarin bezoekers, opnieuw zonder extra kosten, een spectaculaire vlucht kunnen maken. Mensen die zelf een stand willen huren op de beurs kunnen contact opnemen met het Luchtvaart-Themapark Aviodrome, telefoonnummer 0320-289860 (Danielle Dekker) of email-adres: d.dekker@aviodrome.nl.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad iedere dag geopend van 10:00-17:00. Voor meer informatie is te vinden op www.aviodrome.nl (info@aviodrome.nl) of via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376).
---

Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Informatie voor de pers: Mirjam van Hensbergen, Ralph Fischer en Peter van de Noort, tel. 0320 289858 of p.vdnoort@aviodrome.nl

---- --