Gemeente Almere

Expositie Toekomst in Beeld: inzendingen en reactie college

De deelnemers aan Toekomst in Beeld* hebben 350 fotos en Simcityprints ingeleverd. Een brede selectie hieruit is opgenomen in een expositie die op zaterdag 13 december om 11.30 uur van start gaat in de B-passage van het stadhuis. De tentoonstelling toont ook de eerste reactie van het college op een samenvatting die door deelnemers zelf is gemaakt.
De expositie daagt de bezoekers uit om te reageren. Daarvoor zijn formulieren en een stembus aanwezig. De reacties die op 25 januari zijn verzameld, leiden tot een verscherping van het collegestandpunt. In die stellingname wordt onderscheid gemaakt tussen zaken waarover met rijk en regio afspraken moeten worden gemaakt en resultaten die op kortere termijn tot stand kunnen komen.


*Toekomst in Beeld is een project van de gemeente Almere. Het legt aan de inwoners van de stad de vraag voor wat belangrijk is bij een eventuele doorgroei van Almere naar 400.000 inwoners in 2030. In de vorm van 350 fotos en prints van Simcity hebben de deelnemers hierop inmiddels hun eerste antwoord gegeven. Het project wordt in februari 2004 afgesloten met een definitieve stellingname door het college.
* Toekomst in beeld
Het college wil een dialoog met de bevolking over de doorgroei en verdere ontwikkeling van de stad.