Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 december 2003, no. 234

Alle dienstverlening onder één dak

Dienst Werk, Zorg en Inkomen verhuist

De dienst Werk, Zorg en Inkomen verhuist op 13 en 14 december naar Mercado, haar nieuwe onderkomen aan de Smalle Haven 109 in het centrum van Eindhoven.

Om deze verhuizing zo snel mogelijk te laten verlopen zodat cliënten er zo min mogelijk overlast van ondervinden, is ervoor gekozen WZI op maandag 15 december te sluiten. Op die dag zijn de medewerkers van WZI ook niet telefonisch bereikbaar.

In Mercado kan men terecht voor schuldhulpverlening, inkomensondersteuning en de voorzieningen voor gehandicapten. Cliënten met een bijstandsuitkering spreken hier af met hun casemanager. Bovendien is in Mercado ook het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) gevestigd.

De gezamenlijke huisvesting is een belangrijke stap in de één-loket gedachte. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is cliënten aan werk te helpen, eventueel via een scholings- of reïntegratietraject. Is dit niet haalbaar, dan kan een tijdelijke uitkering worden verstrekt.

De verhuizing van WZI betekent voor cliënten alleen een verandering van het bezoekadres. Het telefoonnummer, de telefoontijd en de casemanager blijven hetzelfde. Voor cliënten geldt dat het bezoek nog steeds op afspraak plaatsvindt.

Vanaf dinsdag 16 december is het nieuwe gebouw van WZI, Mercado, voor het publiek geopend. U kunt op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur terecht in Mercado.

© 2003 Gemeente Eindhoven