Ingezonden persbericht

persbericht voor directe publicatie 12 december 2003

Planet rock presenteert hiphop van nederlandse bodem

Op 13 december aanstaande vindt wederom het jaarlijkse hiphopfestival Planet Rock plaats in het Beursgebouw Eindhoven. Planet Rock zijn viert 5-jarig bestaan , en pakt uit met een indrukwekkende line-up. Naast grote Amerikaanse namen als Raekwon (Wu-Tang Clan), Pharoahe Monch en Supernatural, is er tevens op het laatste moment een scala aan Nederlandse hiphopartiesten, zoals MOD, Frontline en Mystic Xperience, aan de line-up toegevoegd.

Een van de aanwezige bands is de uit Eindhoven afkomstige hiphopformatie Frontline, bestaande uit Rawskillz, Jonathan Jay Frenzy en DJ Krylon. Deze creatieve groep heeft eerder in 2003 de finale van de Wraak van Brabant gehaald en stonden in het voorprogramma van onder andere Cypress Hill, Wildchild en Beat Junkies. Tevens is een deel van hun werk reeds te horen geweest op verschillende radiozenders als Radio 3FM, NCRV en Kink FM.

Mystik Xperienz is een Rotterdamse MC, die vooral bekend is geworden dankzij zijn bijdrage binnen de groep Drastik Measurez. Begin jaren '90 begon hij met het schrijven van teksten nadat hij was geïnspireerd door een tape van de Amerikaanse rapgroep NWA. Op de straat ontwikkelde hij zijn rhymes en freestyles verder.

MOD The Black Marvel is een uit Den Haag afkomstige rapper. Hij raakte op 9-jarige leeftijd verslaafd aan hiphop nadat hij zijn eerste Public Enemy tape kreeg. Vanaf zijn 16e begon hij zelf met het schrijven van teksten, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat MOD een alom gerespecteerde artiest is geworden die in het voorprogramma heeft gestaan van bekende Amerikaanse artiesten als Xzibit en The Roots. Tevens is hij op tournee geweest met de Amerikaanse rapgroep Brand Nubian en heeft met hen op verschillende projecten samengewerkt.

Naast deze artiesten zullen tevens de bekende Nederlandse hiphop DJ's Edzon, Cut Nice en SP aanwezig zijn om het publiek warm te houden met stevige hiphopbeats. Het evenement begint om 18:00 uur in Het Beursgebouw. Een kaartje kost E25 en is verkrijgbaar bij alle Britain voorverkoopshops, Ticketservice en aan de deur van het evenement zelf.