Ingezonden persbericht

Persbericht

Den Haag, 12 december 2003

Winterse activiteiten in de Haagse Binnenstad

IJspret op de Haagse Hofvijver

Vanaf morgen, zaterdag 13 december, is de ijsbaan op de Hofvijver weer open. Tot en met 1 februari 2004 kan op deze unieke locatie naar hartelust geschaatst worden. Verder bestaat de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het aangrenzende Winterterras; een kleine markt met onder meer koek & zopie-faciliteiten, een kerststal en stands met kerstgerelateerde producten.

De officiële opening van de ijsbaan is op 13 december om 15.00 uur en wordt verricht door Bruno Bruins, wethouder van de Haagse Binnenstad, in het bijzijn van de Kerstman op z'n arrenslee. In het kader van de samenwerking tussen de organisatie van de ijsbaan en City Mondial ontvangt Bruins tevens het boek "Kijk eens bij elkaar in de keuken" van Jan Kroon (van stichting De Versiering) met daarin vele multiculturele recepten. Verder worden er gedurende de dag bij de ijsbaan opnamen gemaakt voor het populaire RTL4-programma "Life & Cooking".

Campagne

De ijsbaan op de Hofvijver is één van de activiteiten uit de activiteit "Haagsche Winter". Dit project is onderdeel van de campagne 'De Haagse Binnenstad, Buitengewoon Aangenaam' van Den Haag Marketing & Events. De campagne is ontwikkeld om de binnenstad van Den Haag aantrekkelijker te maken voor de bezoeker en deze de kans te bieden te ervaren dat er altijd wel wat te beleven valt. Andere activiteiten in het kader van de "Haagsche Winter" zijn:

14 december: traditioneel winterplezier in het historische centrum van Den Haag

Op zondag 14 december vinden van 13.00 tot 17.00 uur diverse winterse activiteiten plaats op de Plaats en het Lange Voorhout. Op de Plaats staan een ijsklimwand en een ski-simulator. Daarnaast is er straattheater, wordt er warme chocolademelk geschonken vanuit een theepot op het hoofd van een persoon op een éénwieler en is er muziek. Op het Lange Voorhout verzorgen de berijders van zo'n 20 arrensleden vanaf 14.00 uur een defilé en een demonstratie ringsteken. Hierbij zal een spreekstalmeester aanwezig zijn. Om 16.00 uur start er een demonstratierondrit van deze antieke arrensleden langs onder andere het Noordeinde, de Denneweg en de Lange Vijverberg.

20 december: kerstsfeer in de Grote Marktstraat De Grote Marktstraat staat op 20 december volledig in het teken van de kerst. Er worden gezellige kerstliedjes gezongen op een podium voor de V&D, er is een levende kerststal, de Kerstman loopt rond en verschillende gezelschappen zorgen voor muziek en straattheater. Daarnaast biedt het programma een knotsgekke kindershow vol leuke performances. De activiteiten vinden plaats tussen 11.00 en 17.00 uur, mede op initiatief van de Winkelvereniging Grote Marktstraat.

Voor meer informatie: www.denhaag.com / www.dehaagschewinter.nl

De ijsbaan wordt mede mogelijk gemaakt door de Spuimarkt Combinatie (ING Vastgoed, AM Development, BAM NBM) in samenwerking met de Gemeente Den Haag, City Mondial, ATP en Frans Travel Partners



Ingezonden persbericht