Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN keurde de Vlaamse regering het besluit over de diensten met onderwijsbehoeften principieel goed. Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

De minister geeft de K-diensten, wat staat voor de jeugd- en kinderpsychiatrie, onderwijssubsidies. Tot nu toe financierden de instellingen hun onderwijs zelf.

De subsidies moeten de K-diensten helpen om in te spelen op de wijzigende onderwijsnoden van hun patiënten. Dankzij deze nieuwe middelen kunnen de K-diensten nu mensen permanent in dienst nemen, samenwerkingsovereen- komsten afsluiten met andere scholen of losse medewerkers betalen.

Minister Vanderpoorten, voor wie gelijke onderwijskansen een belangrijk thema is, beklemtoont het belang van deze subsidies: "Dankzij deze middelen kunnen de K-diensten de leerachterstand bij hun patiëntjes beperken en hun reïntegratie in het gewone schoolmilieu voorbereiden. Voor zieke kinderen zijn les krijgen en contact houden met hun school een steun tijdens moeilijke momenten."

De regelgeving rond de subsidiëring is bewust eenvoudig gehouden en baseert zich op het aantal erkende bedden in een instelling.

persinfo : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---