Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 13-12-2003 - 20.00 uur

Aanrijding met bus, fietster gewond Castricum, 12 december 2003. Omstreeks 17.45 uur is een 19-jarige vrouw uit Egmond Binnen in botsing gekomen met een bus van Connexxion. De vrouw reed op haar fiets over de Heereweg, toen zij plotseling de weg overstak om haar weg op het fietspad aan de overkant van de rijbaan te vervolgen. Zij had de achter op komende bus niet opgemerkt. De buschauffeur kon haar niet ontwijken. De vrouw kwam tegen het voorruit terecht, dat hierdoor brak. Zij klaagde over pijn aan haar heup en is per ambulance naar het MCA te Alkmaar vervoerd.

Bromfietscontrole Alkmaar, 12 december 2003. Tussen 15.00 en 17.00 uur is op de Laan van Brussel een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 35 bromfietsers bekeurd. Zeven produceerden teveel lawaai, acht hadden geen certificaat, drie droegen geen helm, twee voerden geen verzekeringsplaatje en 15 reden veel te hard.

Alcoholcontroles Heerhugowaard, 12 december 2003.
- Op de Oosttangent is tussen 20.30 en 22.30 uur een alcoholcontrole gehouden. 222 bestuurders werden aan een blaastest onderworpen. Eén bestuurder, 34-jarige Heerhugowaarder, had 2,5 keer teveel gedronken. Hij blies 535 ug/l. Hij kreeg een boete en een rijverbod van vijf uur. Tijdens de controle werden 9 automobilisten bekeurd in verband met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur, terwijl 50 max. is toegestaan.
- Ook op de Zuidtangent is gecontroleerd op alcoholgebruik. Dit gebeurde tussen 23.15 en 02.45 uur. 172 bestuurders hebben een alcoholtest ondergaan. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Een 31-jarige en een 24-jarige man, beiden uit Heerhugowaard hadden allebei bijna twee keer teveel gedronken. Zij kregen een bekeuring en moesten hun auto drie uur laten staan. Twee anderen kregen een boete voor het niet dragen van een autogordel.
- Alkmaar, 13 december 2003. Op de Kanaalkade is om 04.30 uur een 32-jarige man uit Medemblik aangehouden. Hij had ruim twee keer teveel ( 445 ug/l) gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van vier uur.

Aanhouding na diefstal uit jongerencentrum Heerhugowaard, 13 december 2003. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen na sluitingstijd om ca.
01.30 een groepje van vijf mannen het jongerencentrum aan de Beukenlaan binnen. Het personeel was aan het opruimen, maar had de voordeur nog niet afgesloten. Toen zij zeiden dat het centrum gesloten was, verlieten vier van hen het pand, maar rende één het kantoor binnen. Hij ging er vandoor met de portemonnee met inhoud van een van de personeelsleden. Toen een personeelslid de dief tot op de straat was gevolgd, werd hij door hem geslagen en geschopt. De dader ontsnapte. De gewaarschuwde politie heeft de man, een 19-jarige inwoner van Noord-Scharwoude, op de Deimoslaan aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten in het politiebureau in Alkmaar.

Geweld na onenigheid Heerhugowaard, 13 december 2003. Na aanleiding van een melding heeft de politie een 39-jarige man gewond aangetroffen op de J. van de Veldelaan. De man had een hoofdwond en is per ambulance naar het MCA te Alkmaar vervoerd. Het slachtoffer zou onenigheid hebben gehad met de vriend van zijn ex-partner. Er is (nog) geen aangifte gedaan.

Westerweg langdurig afgesloten door ongeval Heerhugowaard, 12 december 2003. Een 37-jarige man uit Litouwen is om 17.30 uur met zijn vrachtwagencombinatie in de berm van de Westerweg (N242) terechtgekomen nadat hij met de bovenkant van zijn vrachtwagen het spoorwegviaduct had geraakt. Er is niemand gewond geraakt. Het ongeval heeft wel flinke schade veroorzaakt aan de berm en naastgelegen sloot. De weg is van 17.30 tot ongeveer 24.00 afgesloten geweest voor het verkeer, onder meer ook omdat Rijkswaterstaat de modder van het wegdek moest verwijderen.