Gemeente Almelo

Vanaf 14 december nieuwe buslijn naar Nijrees/ Twentepoort

Door routewijziging o.a. geen bus meer door Maardijk

Met ingang van 14 december a.s. is in Almelo de nieuwe busdienstregeling van kracht. Een belangrijke wijziging is de nieuwe buslijn 28 naar het Nijrees en Twentepoort. Een andere wijziging is de omzetting van een grote bus naar taxibusjes op lijn 21 (Schelfhorst/ Windmolenbroek) vanaf 20.00 uur van maandag tot en met zondag en op lijn 26 (Aalderinkshoek-ziekenhuis) vanaf 17.30 uur i.p.v. 19.00 uur op werkdagen en op zaterdag. De vervoersvraag op deze lijnen is s avonds te laag voor een verantwoorde exploitatie met groot materieel. En om aan de wensen van bewoners tegemoet te komen wordt de route van lijn 26 in de Ossenkoppelerhoek enigszins gewijzigd.

De buslijn 26 rijdt dan niet meer via de Woonboulevard, maar komende vanaf de Windmolenbroeksweg via Weezenbeeksingel, Zilvermeeuw, het ziekenhuis en Soeteman naar de Windmolenbroeksweg. Verder zal lijn 26 niet meer via de Maardijk maar via de Rembrandtlaan, de H.R. Holstlaan en de Schoolstraat naar de Nachtegaalstraat rijden. Ook vervalt het traject via de Willem de Clercqstraat, in plaats daarvan rijdt de lijn 26 via de E. ten Catelaan naar de Wierdensestraat.

De laatste ritten op alle stadslijnen eindigen met ingang van de nieuwe dienstregeling op het NS-station en niet meer in de wijken. En voor een efficiëntere lijnvoering wordt de nummering van de buslijnen in Almelo aangepast, van 21 en 22, naar 21, 22, 23 en 24.

De nieuwe busroute van lijn 28 is als volgt: Almelo Centraal Burgemeester Raveslootsingel Schoolstraat (dubbele overweg) H.R. Holstlaan Betuining Crand Canal Avenue Bornerbroeksestraat Kleine Bunder Rotonde Brokerheide/ Wiekslagen v.v. De dienstregeling is van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. De dienstregeling wordt als Twentepoort-West opgenomen. Goede aansluitingen van trein naar bus en bus naar trein zijn uitgangspunt: kwartier voor en kwartier na de intercity.

De nieuwe busdienstregeling houdt belangrijke verbeteringen voor de Almelose stadsdienst in. Behalve de nieuwe buslijn 28 naar Nijrees (ontsluiting VINEX-woonwijk) en Twentepoort vindt een efficiëntere lijnvoering plaats waardoor tegemoet wordt gekomen aan veel bewonerswensen uit vooral de Ossenkoppelerhoek (Maardijk).